Zagreb

Troskot predstavio svoje zamjenice: Most postaje rasadnik ženskih lidera

Piše: PolitikaPlus/Hina

Mostov kandidat za zagrebačkog gradonačelnika Zvonimir Troskot predstavio je u petak kandidatkinje za zamjenice gradonačelnika - poduzetnice Dajanu Paušić Podhraški i Ivu Rem, poručivši kako ta stranka postaje "rasadnik ženskih lidera".

"Dajana i Iva su ozbiljne i uspješne poduzetnice i dokaz su da i dalje idemo u poduzetničke vode. Gradit ćemo poduzetnički duh koji ćemo prenijeti na Zagreb", rekao je Troskot na konferenciji za medije.

Dodao je kako je Most Zagreb postao rasadnik ženskih lidera te da će raditi na razvoju ženskih potencijala i liderstva, ali i svih onih koji imaju talente da se ostvare. Također, rekao je kako su prikupili mnogo sposobnih mladih ljudi, od poduzetnika do doktora znanosti, koji su intenzivno radili na programu i rješenjima.

Upitan da komentira predizborne ankete prema kojima ne prolazi u drugi krug izbora, Troskot je poručio da su izbori jedina relevantna anketa jer je puno anketa na tržištu.

Kandidatkinja Paušić Podhraški predstavila se kao privatna poduzetnica i vlasnica poznatog hrvatskog brenda koja je radno iskustvo stekla u realnom sektoru, a ima iskustvo rada i u Europskom parlamentu.

"Kao poduzetnica, u potpunosti sam upoznata sa svim problemima i izazovima koji tište poduzetnike. Unutar našeg programa ponudili smo konkretna rješenja kako bismo poduzetnicima olakšali poslovanje", poručila je.

Zagreb vide kao grad prijatelj poduzetnika u pogledu stvaranja politika i mjera kojima bi se olakšalo poslovanje poduzetnika, ali i stvorili preduvjeti za pozitivno poduzetničko okruženje i duh kako bi se stvorili temelji da se i drugi odvaže krenuti u poduzetničke vode, navela je.

Kandidatkinja Rem istaknula je kako se već 20 godina bavi kulturom u Zagrebu i Hrvatskoj i kao umjetnik, organizator i event manager.

"Sve probleme u ovom sektoru znam, a zapravo je zadnjih godinu dana kultura zatvorena. Posebno su stradale neovisne udruge u kulturi kojima je Most kroz svoj program ponudio financijsku pomoć koja bi se isplaćivala do kraja ove godine", rekla je.

Osim toga, prazne gradske prostore otvorili bi kulturnjacima, poduzetnicima i obrtnicima i omogućili kulturi Zagreba da "prodiše kako i zaslužuje", dodala je.

Bavit će se i socijalnom politikom, djecom i mladima kojima želi omogućiti kvalitetno školovanje te ih nakon školovanja zadržati u gradu, a programom su obuhvatili i druga područja.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

zvonimor troskot, most