Kultura

HFS: Otvorene prijave za filmske radionice u Kraljevici

Piše: PolitikaPlus/Hina

Hrvatski filmski savez otvorio je prijave na Filmske radionice za djecu i mladež od 12 do 17 godina, koje će se održati od 19. do 26. srpnja u Kraljevici.

U Nacionalnom centru tehničke kulture u Kraljevici od 19. do 26. srpnja 2021. održat će se četiri radionice "Od ideje do realizacije", za igrani, animirani, dokumentarni i eksperimentalni film.

"Ljeto u Kraljevici idealna je prilika za djecu i mlade da ljetovanje na moru povežu s učenjem o filmskoj tehnici te se usmjere prema profesionalnom bavljenju filmom", ističu iz HFS-a.

"Riječ je o jedinstvenom projektu koji je zamišljen kao edukacijski program, koji kroz različite aktivnosti mladima omogućava upoznavanje s filmskom tehnikom i usmjeravanje prema profesionalnom bavljenju filmom", dodaje se.

Radionice su podijeljene po dobnim skupinama - djeci od 12 do 14 godina namijenjene su radionice igranog i animiranog filma, za one od 15 do 17 godina, otvorena je radionica dokumentarnog filma, na kojoj će mladi filmofili otkriti sve čari istraživanja i snimanja stvarnih priča i njihova prenošenja na filmsko platno, dok će oni koji više vole eksperimentirati imati priliku upisati radionicu eksperimentalnog filma.

Rok za prijavu je 15. lipnja, a detalji se nalaze na web stranici Hrvatskog filmskog saveza.


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

HFS, FILM