Zagreb

KORONAVIRUS: U Zagrebu 570 novozaraženih

Piše: PolitikaPlus

U Zagrebu je u subotu 570 novozaraženih, prema podacima HZJZ-a, a broj oporavljenih je 52.925, što je 512 osoba više nego jučer, izvijestio je Nastavni zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar".

U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ „Dr. Andrija Štampar“ obavljeno je 1.241 testiranje na SARS-CoV-2 i 370 je nalaza bilo pozitivno.

Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 636 novooboljelih osoba, a mjera samoizolacije izrečena je za 614 osoba.

Od 636 obrađenih pozitivnih osoba: 205 je za sada negativne epidemiološke anamneze, a 354 osobe su kontakti covid pozitivnih osoba. Obrada za 52 osobe je još u tijeku, a pet je osoba doputovalo iz BiH, Srbije i Njemačke. Pet osoba su djelatnici/korisnici domova za starije i ostalih ustanova socijalne skrbi.

Kod jedne je osobe moguće izlaganje u zdravstvenoj ustanovi, dok je kod devet osoba moguća izloženost na radnom mjestu. Jednu osobu pregledao je liječnik obiteljske medicine, a kod četiri su osobe moguća mjesta izloženosti obiteljska, sportska i ostala okupljanja.

U domovima za starije i nemoćne osobe u Zagrebu i drugim ustanovama socijalne skrbi u protekla 24 sata dijagnosticirana su četiri novooboljela korisnika i dva djelatnika.

Tijekom proteklog dana, zbog pozitivnog nalaza testa na Sars CoV-2 kod devet učenika i dva nastavnika osnovnih te osam učenika i jednog nastavnika srednjih škola, mjera samoizolacije izrečena je za 124 učenika osnovnih i 123 učenika srednjih škola.

U Karanteni Grada Zagreba je sedam osoba.

Zaključno, trenutno je u gradu Zagrebu 3.499 aktivnih slučajeva.


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

KORONAVIRUS, PANDEMIJA