Zagreb

TOMAŠEVIĆ: D. Dolenec i L. Korlaet kandidati za zamjenike gradonačelnika

Piše: PolitikaPlus/Hina

Kandidat za zagrebačkog gradonačelnika Tomislav Tomašević (Možemo! i Zagreb je naš!) predstavio je u ponedjeljak kandidate za svoje zamjenike - Danijelu Dolenec i Luku Korlaeta, istaknuvši da će s njima funkcionirati kao tim koji će podići kvalitetu života građana.  

“Doista vjerujem da ćemo biti super tim koji će dobro upravljati ovim gradom i koji će podići kvalitetu života građana”, kazao je Tomašević na konferenciji za medije.   

Predstavljajući kandidate istaknuo je da je Dolenec izvanredna profesorica na Fakultetu političkih znanosti i nagrađivana znanstvenica te osnivačica platformi Možemo! i Zagreb je naš!, a Korlaet docent na Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Dolenec: Promijeniti paradigmu upravljanja gradom

Kao kandidatkinja za prvu zamjenicu gradonačelnika, Dolenec je najavila kako će se na toj funkciji fokusirati na preustroj funkcioniranja gradske uprava, jačanje i razvijanje partnerskog upravljanja zajedno s građanima te na osnaživanje Zagreba kao sveučilišnog centra i centra inovacija. 

“Mi smo kao izvršni tim na čelu grada prije svega odgovorni da promijenimo paradigmu upravljanja gradom, to je nulta točka našeg programa na koju ćemo se svi trebati fokusirati na početku mandata kako bismo omogućili da se provede cjelovitost našeg programa”, istaknula je Dolenec. 

Dodala je kako se preustrojem, odnosno izborom najboljih osoba, može osigurati provedba njihovog programa. Među ostalim, najavila je kako će revidirati ugovore o vanjskim uslugama Grada Zagreba, kao i ugovore o agencijskom radu kako bi se agencijski rad smanjio ili ukinuo.

“Potpuno ćemo raskrstiti s dosadašnjim načinom kadroviranja, nekompetentnog, nestručnog i neregularnog kadroviranja. Ova gradska uprava okrenut će novi list u budućnosti Zagreba, želimo potaknuti najbolje ljude da nam se u tome pridruže”, poručila je. 

Korlaet: Urbanizam, stanovanje i protupotresna obnova

Korlaet je najavio kako će se kao drugi zamjenik gradonačelnika baviti urbanizmom, stanovanjem i protupotresnom obnovom, istaknuvši da je urbanizam u krizi, a da ga on želi promovirati kao disciplinu koja usuglašava interes sviju, a ne samo privatnog kapitala. 

Upozorio je i na probleme stanovanja u Zagrebu koji je, ističe, postao 'nepriuštiv' građanima te dodao da platforma Možemo! ima set alata i akcija kako bi se okrenuo trend rasta cijena stanovanja. Najavio je i kako će platforma predstaviti ubrzani okvir za poslijepotresnu obnovu Zagreba koja 400 dana nakon potresa, sporo napreduje.


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

tomislav tomašević