Regija

BIH: Uhićeni Pakistanci koji su preko Drine prevozili migrante

Piše: PolitikaPlus/Hina

Dvojicu državljana Pakistana uhitili su u petak pripadnici Granične policije BiH nakon što su ih otkrili kako preko granice ilegalno pokušavaju prevesti veći skupinu migranata, potvrdilo je tijekom dana Tužiuteljstvo BiH, koje je preuzelo istragu o ovom slučaju. 

Pakistanci Bait Ullah Nurzai (25) i Hassan Ali (26) uhićeni su na području Zvornika, gdje su čamcem preko Drine iz Srbije dovezli skupinu od sedam ilegalnih migranata, među kojima je bilo i malodobnih osoba.

Kako se navodi u priopćenju, mjesto na kojemu su preplovili Drinu iznimno je opasno jer postoji stalni rizik od prevrtanja plovila i utapanja.

Migrante su policajci predali Službi za poslove sa strancima, a dvojicu krijumčara Tužiteljstvu BiH, koje će za njih zatražiti određivanje pritvora zbog počinjenja kaznenog djela trgovine ljudima.

Policijske agencije u BiH upozorile su ranije kako toj zemlji s proljećem prijeti novi migrantski val.

U BiH trenutačno boravi oko šest tisuća ilegalnih migranata, koji čekaju priliku za odlazak ka Hrvatskoj. Najviše ih je na području Unsko-sanske županije, gdje u četiri prihvatna centra boravi nešto više od dvije tisuće osoba. Policija procjenjuje kako ih još najmanje toliko luta šumama i boravi u improviziranim skloništima, uglavnom pod šatorima i u napuštenim objektima.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

bih, migranti