Sport

ZLATKO DALIĆ: Fali taj napadački dio koji je loš, fali nam udaraca, završnice...

Piše: PolitikaPlus

Hrvatska nogometna reprezentacija u susretu je 2. kola skupine H kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2022. u Rijeci svladala Cipar s minimalnih 1-0 (1-0) te osvojila prva tri boda.

Teška utakmica gdje smo bili dosta u grču, nakon prvog gola nismo uspijevali dati taj drugi koji bi nam dao mirnoću, stalno smo bili u stresu da nam se ne desi nekakav odbijanac, rekao je Dalić nakon pobjede. Nije bilo uvjerljivo kako sam očekivao, ali tri boda su najvažnija. Bili smo stalno u tom posjedu, igrali smo čvrsto, kompaktno, ali fali taj napadački dio koji je loš, fali nam udaraca, završnice, koji gol više.

Dotakao se i zamjene Šime Vrsaljka kojeg je izvadio na poluvremenu:

Znali smo da Šime ne može pratiti ritam, on nije u utakmicama, ovo je za njega bilo previše i zato smo ga izvadili na poluvremenu, ali mi ga kroz utakmice moramo vratiti. Htjeli smo i da se Luka odmori, ali rezultatom i spletom okolnosti nismo ga odmorili.

Govorio je i odabiru igrača za utakmicu.

- Ćaleta-Car je dobro odigrao s Lovrenom u paru, žao mi je što nisam odmorio Luku. Odmorili smo Vlašića i Kramarića koji su ušli u drugom poluvremenu. Brozovića i Modrića ćemo odmoriti protiv Malte, ne mogu igrati tri utakmice zaredom, dodaje Dalić koji je dobio i pitanje da li i dalje stoji računica da će 21, 22 bodova biti dovoljno za Katar.  

- Mislim da će 21, 22 bodova biti dovoljno za prvo mjesto, bitno je da se plasiramo na Svjetsko prvenstvo. Razumijem kritike i nemam problema s tim, ali najvažniji je krajnji cilj. Ako se plasiramo u Katar, neće se gledati igra. Slažem se da nije to - to, ali mi moramo ići dalje. Već smo napravili jedan kiks, Rusija se pokazuje kao momčad koja ima šest bodova, ali bit će borba, zaključio je Dalić.

- Svjesni su igrači da nije dobro, ali tri boda su najvažnija, a igru moramo popraviti. Puno se mučimo, trošimo.

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

zlatko dalić, vatreni