Scena

AKCIJA ZA POMOĆ: Kazalište sa srcem

Piše: PolitikaPlus

Umjetnici, sportaši, novinari, glumci i medijske zvijezde sinoć su na predstavi Revizor u ložama zagrebačkog HNK sjedili sa svojim obožavateljima, građanima velikog srca koji su svojim donacijama i licitiranjem za zvijezdu s kojom žele gledati predstavu, pomogli popravku bronhoskopa petrinjske bolnice.

Na taj je način završio prvi dio humanitarne akcije Kazalište sa srcem koju je Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu u partnerstvu s Hrvatskom lutrijom organiziralo početkom ožujka s ciljem popravka bronhoskopa Opće bolnice Dr. Ivo Pedišić Sisak koji se tijekom mjesečnih pretraga koristi više od 100 puta te je esencijalan za pulmološki odjel bolnice u Petrinji.

U razornom potresu od 29.prosinca 2020. g. OB Dr.Ivo Pedišić u Sisku pretrpjela je velika oštećenja. Oštećene su bolničke zgrade, medicinska oprema, inventar i zalihe lijekova. Kako vrijeme prolazi nastojimo se organizirati i pružiti što veći nivo zdravstvene zaštite svim žiteljima Sisačko Moslavačke županije. Sigurno da će trebati puno napora, vremena i sredstava da bi bolnica  ponovno započela raditi punim kapacitetom. Zbog toga smo zahvalni Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu i Hrvatskoj lutriji na donaciji koja će pomoći da bolnicu obnovimo i saniramo  ali i da se bolnica nastavi dalje razvijati, rekao je ravnatelj bolnice Dr. Tomislav Dujmenović.

Naime, od 1. ožujka svakoga dana na Facebook stranici Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu licitiralo se za jednu od 20 poznatih osoba s kojom su ljubitelji kazališta odlučili pogledati predstavu Revizor te ujedno pomoći u obnovi uređaja petrinjske pulmologije.

Tako su sinoć u ložama u društvu svojih obožavatelja, licitatora i humanitaraca sjedili Boris Jokić, Joško Lokas, Tihomir Ladišić, Mirjana Bohanec Vidović, Goran Bogdan, Zoran Šprajc, Morana Zibar, Tereza Kesovija, Gabi Novak, Krešimir Međeral, Zoran Vakula, Matija Đulvat, Zlatan Zuhrić Zuhra, Ana Begić Tahiri, Nina Violić, Domagoj Jakopović Ribafish i Nikola Plečko (Nik Titanik).

Intendantica zagrebačkog HNK Dubravka Vrgoč izrazila je iznimno zadovoljstvo što je kazalište uspjelo pomoći i pomaže petrinjskoj bolnici. Kao središnje hrvatsko kazalište držim našom dužnošću biti društveno korisnim, pa kako smo za vrijeme ove pandemije različitim programima održavali našu vezu s gledateljima i imali terapeutsku ulogu, tako nam  je i sada želja  pomoći onima koji su najugroženiji, a to su zasigurno stanovnici Petrinje i okolice koji su stradali krajem prošle godine u razornom potresu. Također nas veseli da su se našoj akciji odazvali poznati iz različitih sektora i iskazali volju da pomognu svojim angažmanom najugroženijima. Naša hit predstava Revizor nasmijala je i medijske zvijezde i njihove pratitelje kao i stanovnike sisačko –moslavačke županije koji su večeras bili s nama

Predsjednik Uprave Hrvatske Lutrije Mario Musa rekao je: Sretni smo što je Hrvatska Lutrija sudjelovala u ovoj lijepoj akciji te se nadamo kako će ovaj projekt potaknuti i ostale ljude da uvide koliko je pomaganje važno. Zahvaljujem ovom prilikom svima koji su se odazvali i uključili u akciju, našim poznatim osobama, a posebice svim ljudima koji su za njih licitirali i tako doprinijeli uspješnom završetku projekta Kazalište sa srcem.

Humanitarna akcija Kazalište sa srcem nastavlja se i dalje, sve do 15. travnja te i dalje pomažemo popravku bolničkih uređaja petrinjske pulmologije (OB Ivo Pedišić Sisak). Svoje uplate možete izvršiti na dolje navedeni račun.

 

IBAN:

Privredna banka Zagreb

HR1723400091511121116,

SWIFT CODE: PBZGHR2

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

POTRES, GLUMCI, HNK