Tvrtke

KOMERCIJALNE PREGOVORE NAZIVAJU MEDIJSKOM CENZUROM: A1 Hrvatska - Dogovor s United Media Grupom oko N1 nije postignut

Unatoč izjavama programskog direktora kako su spremni ponuditi distribuciju N1 bez naknade, ta opcija nikada nije službeno ponuđena tijekom pregovora

Piše: PolitikaPlus/Hina

Tvrtka A1 Hrvatska u petak je izvijestila da dogovor s United Media Grupom o distribuciji N1 TV kanala nije postignut, te od 29. ožujka taj kanal neće više biti dostupan na njihovoj TV platformi.


Kažu da su bili spremni na duži period platiti znatno veću cijenu distribucije od tržišno opravdane, ali da United Media Group na to postavlja dodatni uvjet i zahtijeva tek šestomjesečni ugovor, unatoč uobičajenom trogodišnjem.

"A1 Hrvatska ne može prihvatiti ugovor na šest mjeseci jer to znači izbjegavanje stvarnog rješenja za nas i naše korisnike. Takav uvjet predstavlja manipulaciju tijekom poslovnih pregovora, koje United Media Grupa stavlja u funkciju svojih pregovora s ostalim operatorima koje trenutno vodi te ovu situaciju koristi za pritiske na državne institucije u svrhu promjene zakonodavnog okvira", iznose iz tog telekoma.

Poručuju da su "i dalje otvoreni za razgovore i suradnju sa svim ponuđačima atraktivnog programskog sadržaja koji su voljni partnerski surađivati i čije je emitiranje u interesu korisnika".

"I nakon što je United Media Group pokrenula medijsku kampanju pokušavajući manipulirati i vršiti pritisak na nas nazivajući komercijalne poslovne pregovore medijskom cenzurom, u dobroj smo vjeri i najboljem interesu naših korisnika do zadnjeg trenutka bili voljni nastaviti pregovarati, tražeći isključivo razumnu i poslovno održivu ponudu za distribuciju N1 kanala", kažu iz A1.

Dodaju i da unatoč izjavama programskog direktora kako su spremni ponuditi distribuciju N1 bez naknade, ta opcija nikada nije službeno ponuđena tijekom pregovora.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

TELEVIZIJA, NI, A1