Regija

KORONAVIRUS: Srbija drugi dan zaredom s više od 5000 novozaraženih

Piše: PolitikaPlus/Hina

Srbija drugi dan zaredom bilježi više od 30 umrlih od covida-19 i preko 5000 novozaraženih, najviše u posljednjih nekoliko tjedana, a zdravstvene vlasti prijavile su u srijedu i povećan broj hospitaliziranih.

U posljednja 24 sata u Srbiji su od posljednica infekcije preminula 32 pacijenta, a zaraženo je još 5446 osoba, što uz 18.288 testova svjedoči da je skoro svaki četvrti testirani nositelj virusa.

Ministarstvo zdravlja objavilo je da se na covid odjelima u Srbiji liječi 4859 pacijenata, od kojih je 209 na respiratorima.

Dosad je napravljeno više od 3,2 milijuna testova i registrirano ukupno 531.558 oboljelih, a 4810 je preminulo, što stopu smrtnosti i dalje drži ispod jedan posto.

U Srbiji su od utorka navečer do petka ujutro na snazi djelomično pooštrene epidemiološke mjere koje podrazumijevaju zatvaranje svih ugostiteljskih objekata i brojnih djelatnosti izuzev trgovina prehrambenom robom, ljekarni i drogerija, te benzinskih postaja.

Medicinski dio Kriznog stožera srbijanske vlade, čiji je zahtjev bio najmanje desetodnevno ili dvotjedno zatvaranje, ocijenio je da su usvojene mjere "kompromisne" s političko-ekonomskim potrebama, te da neće dati očekivane rezultate i prekinuti trend širenja zaraze, niti će smanjiti pritisak na zdravstveni sustav.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

srbija, koronavirus