Zagreb

KAZALIŠTE: Premijera "Revizora" 12. ožujka u zagrebačkom HNK

Piše: PolitikaPlus/Hina

Hrvatsko narodno kazalište (HNK) u Zagrebu priprema premijeru predstave "Revizor" Nikolaja Vasiljeviča Gogolja u režiji Sergeja Potapova, koja će se održati 12. ožujka.

Britko i duhovito Gogoljevo djelo "Revizor" razotkriva svijet korupcije do u najsitnije detalje, dočaravajući brojne karaktere koji jedino vezama, uslugama i novcem ostaju na svojim pozicijama. Nemoral, lukavost i poniznost vladaju, a varalice to iskorišćuju, stvarajući sliku bolesnog i pokvarenog društva, ističe se u najavi predstave.

Načelnika uspavanog provincijskog mjesta u koje stiže vijest o dolasku državnog revizora glumi Bojan Navojec, u ulogama njegove žene i kćeri nastupaju Daria Lorenci Flatz i Ivan Mihalić, a lažnoga revizora Hlestakova glumi Igor Kovač.

Uz njih su u ansamblu i Milan Pleština, Dušan Bućan, Slavko Juraga, Franjo Kuhar/Ivica Jončić, Filip Vidović, Silvio Vovk, Kristijan Potočki i Tin Rožman.

Redatelj Sergej Potapov jedan je od najnagrađivanijih ruskih umjetnika koji se bavi kazalištem, igranim i dokumentarnim filmom. Rođen je u Jakutiji, završio je čuvenu akademiju GITIS u Moskvi, a radi u brojnim zemaljama, ističu iz HNK.

Autorica scenografije i kostima je ruska umjetnica Julija Vetrova, a dramaturginja predstave Mirna Rustemović.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

KAZALIŠTE, HNK