Sport

NOGOMET: Hajduk će zbog novih slučajeva zaraze tražiti odgodu utakmice s Dinamom

Piše: PolitikaPlus/Hina

Nakon obavljenih dodatnih testiranja ostatka momčadi i stožera NK Hajduka koji su po povratku iz Rijeke smješteni odmah u samoizolaciju utvrđeno je da je na COVID-19 pozitivno još sedam prvotimaca te šest članova stručnog stožera zbog čega će tražiti odgodu utakmice protiv Dinama, objavljeno je u nedjelju na službenim stranicama splitskog kluba. 

Dakle, od ukupno 33 člana Hajdukove ekspedicije koja je zajedno boravila na putovanjima u Osijeku i Rijeci zaraženo je njih 20 (12 igrača i osam članova stožera), dok je ostatak u propisanoj samozolaciji na osnovu upute nadležnog epidemiologa NZJZ-a SDŽ. Podsjetimo, Klub je u petak objavio da je nakon prvotnih testiranja imao sedam osoba pozitivnih na koronavirus zbog čega je odgođen prvenstveni ogled sa Slaven Belupom. 

Klub će, u skladu s novim razvojem događaja, od povjerenika natjecanja Josipa Breznog zatražiti odgodu derbija s Dinamom koji je na rasporedu u nedjelju 21. veljače, dodaje se u priopćenju NK Hajduka. 

Liječnička služba HNK Hajduk će vršiti pojačani nadzor u narednim danima te će pozorno pratiti situaciju unutar Kluba kako bi se zaštitili svi igrači i zaposlenici, a poduzete su i dodatne mjere zaštite. Svim zaraženima od srca želimo dobro zdravlje te brz i uspješan oporavak.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

PANDEMIJA, KORONAVIRUS, HAJDUK