Zagreb

ZAGREB: GSKG neće naplaćivati pripremu i prijavu dokumentacije za sanaciju nakon potresa

Piše: PolitikaPlus/Hina

Gradsko stambeno komunalno gospodarstvo (GSKG) Zagreb neće naplaćivati uslugu pripreme, prijave i ishođenja dokumentacije potrebne za prijavu na javni poziv Ministarstva gospodarstva, za subvenciju sanacije zgrada oštećenih u potresu, a kojima je upravitelj.

Ističemo kako gradonačelnik Milan Bandić nije bio upoznat s odlukom o naplati, koju je odmah po saznanju ukinuo",  priopćili su u ponedjeljak iz GSKG-a. 

Dodaju kako gradonačelnik Bandić "upućuje ispriku svim sugrađanima koje su informacije uznemirile, a posebno s obzirom na tešku situaciju uzrokovanu potresom koja bi takvom nepromišljenom odlukom bila dodatno otežana.

Za prijavu na Javni poziv koju je ispisalo Ministarstvo graditeljstva, prostornog uređenja i državne imovine,  potrebno je ispuniti opsežnu i složenu dokumentaciju (odluke suvlasnika, ZK izvadci, građevinske dozvole, rješenja za građenje, uporabne dozvole, dokazi o vlasništvu, fotodokumentacija, dokazi o oštećenju i sl.).

Za podnošenje navedenih prijava, angažiran je dodatni stručni kadar, a sve o trošku upravitelja zgrada - GSKG, poručili su. 

Građane pozivaju da i dalje prijavljuju štete na svojim objektima, budući da je rok za navedeno produžen do 30. lipnja 2021.

Građanima pri ispunjavanju dokumentacije pomažu djelatnici raspoređeni po područnim uredima Mjesne samouprave stradalih gradskih četvrti. ističu iz zagrebačkog GSKG-a. 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

GSKG, ZAGREB