Zagreb

Automobili: Apel Zagrepčanima da premjeste automobile sa zelenih površina

Piše: PolitikaPlus/Hina

Grad Zagreb apelirao je u srijedu na sugrađane da 30. prosinca do 19 sati premjeste svoje nepropisno parkirane automobile, koji su parkirani na zelenim površinama, na označena parkirališna mjesta ili u javne garaže.

"Molim vas da ne parkirate svoje automobile nepropisno, odnosno na zelenim površinama, nego na označenim parkirališnim mjestima ili javnim garažama. Ako se na vašim automobilima, koji budu parkirani u skladu s propisima, u narednom razdoblju, dogodi šteta uzrokovana posljedicama potresa, Grad Zagreb će snositi troškove", stoji na web stranici Grada Zagreba. 

Sva nepropisno parkirana vozila će, o trošku Grada, biti izmještena na označena parkirališna mjesta, a informacije o mjestu gdje je vozilo izmješteno građani mogu dobiti na e-mail adresi [email protected] ili na operativni broj Sektora za komunalno i prometno redarstvo 01/610-1566 koji je do daljnjeg dostupan od 00:00 do 24:00.

Na tom broju dostupna je i usluga u vidu pružanja pomoći od strane  prometnih i komunalnih redara te drugih gradskih službi.

"Nažalost, ponovno nas je zadesio nemilosrdni potres koji nam je vratio sjećanja na teške trenutke koje smo preživjeli u ožujku. Ovoga puta smo u Zagrebu, na sreću, prošli bez većih posljedica. Nadam se da će tako i ostati te da ćemo, kao i uvijek, zajedno i solidarno, s mislima na svoje bližnje, na one pored nas koji trebaju našu podršku, našu snagu i energiju, iz ovih teškoća izaći čvršći s većim osjećajem bliskosti i empatije", stoji u objavi.

Grad nastoji pomoći svima, službe su na terenu i bit će na raspolaganju dok god bude potrebe. "Čuvajte se, budite oprezni i odgovorni da nam ovi  teški trenuci prođu što je moguće mirnije", istaknuto je na kraju.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

grad zagreb, automobili