Svijet

KORONAVIRUS: U Indiji i Njemačkoj gotovo slične dnevne brojke novih zaraza koronavirusom

Piše: PolitikaPlus/Hina

U Indiji je po službenim podacima objavljenim u srijedu zabilježeno 26.355 novih slučajeva zaraze koronavirusom, dok se istodobno u Njemačkoj broj novozaraženih povećao za 27.728.

Podaci indijskog ministarstva zdravstva u srijedu, pokazali su i da je to treći dan zaredom da dnevne infekcije u zemlji ostaju ispod 30 tisuća.

Indija je do sada zabilježila gotovo 10 milijuna infekcija, čime je druga u svijetu, nakon SAD-a, ali se, prema podacima Reutersa, prosječni prijavljeni dnevni broj smrtnih slučajeva od covida-a-19 smanjuje posljednih deset dana.

U srijedu je ministarstvo zdravstva Indije priopćilo i da se broj smrtnih slučajeva povećao za 360, odnosno na ukupno do sada više od 144 tisuće.

S duge strane svijeta, u Njemačkoj podaci Instituta Robert Koch (RKI) za zarazne bolesti u srijedu su pokazali da se broj potvrđenih slučajeva koronavirusa u toj zemlji povećao za 27.728, na ukupnih više od 1,37 milijuna.

Broj umrlih porastao je za 952, na 23.427, podaci su tog Instituta.

Po podacima Reutersa u srijedu ujutro, u svjjetu je više od 72,27 milijuna ljudi zaraženo koronavirusom, a više od 1,62 milijuna ih je umrlo.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

njemačka, indija, pandemija, koronavirus