Sport

SPLIT: U svibnju počinje postavljanje novog hibridnog travnjaka na Poljudu

Piše: PolitikaPlus/Hina

U Splitu je u utorak održan sastanak predstavnika Hajduka i Hrvatskog nogometnog saveza na kojem je postignuta suglasnost o postavljanju novog hibridnog travnjaka na Poljudu, a zamjena travnjaka trebala bi početi u svibnju sljedeće godine.

Na Poljudu je danas održan operativni sastanak predstavnika Hajduka na čelu s predsjednikom Uprave Lukšom Jakobušićem i Hrvatskog nogometnog saveza, kojeg je predvodio izvršni direktor Marijan Kustić. Tema sastanka koji je trajao nešto kraće od sat vremena bila je postavljanje novog travnjaka na glavnom terenu poljudskog stadiona, priopćio je Hajduk.

Na sastanku su donijeti sljedeći zaključci: "Zajednički zaključak je da nije moguće izvršiti kompletne radove postavljanja travnjaka do 30. siječnja. Razlog su predstojeći blagdani, odnosno nemogućnost nabave te proces izvođenja, pripremni radovi, montaža i stavljanje travnjaka u puni pogon u tako kratkom roku. Razmatrala se opcija da radovi krenu u siječnju, međutim završetak bi bio tek početkom ožujka što bi Hajduku onemogućilo odigravanje minimalno četiri prvenstvene utakmice u mjesecu 110. rođendana kluba, a što uključuje i odigravanje najvećeg hrvatskog derbija na svom stadionu.

Postignuta je suglasnost da se s obzirom na logistička, tehnička i vremenska ograničenja zamjeni travnjaka pristupi u svibnju što nam daje dovoljno vremena da u sljedeću sezonu uđemo s novim travnjakom.

HNS i Hajduk će početkom 2021. godine potpisati ugovor o ugradnji hibridnog travnjaka, a Grad će dati suglasnost Hajduku za izmjenu travnjaka.
Kao dodatni razlog za postavljanje travnjaka u svibnju je mogućnost da naš aktualni teren doniramo nekom od dalmatinskih drugoligaša. Prema prethodnoj zamolbi načelno je dogovoreno da se travnjak donira dalmatinskom drugoligašu Croatia Zmijavci, a to je moguće jedino po završetku naše i njihove sezone", navodi se u priopćenju Hajduka.

Prema pisanju medija cijena novog travnjaka je oko četiri milijuna kuna, a trebao bi ga financirati HNS.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

hajduk, poljud