Zagreb

PREDSTAVA 23. LISTOPADA: "Baš ti, baš tu" u režiji Brune Bebić

Piše: PolitikaPlus

Početak vikenda je kao stvoren za kazalište! Urania – prostor kreacije ovaj petak, 23. listopada donosi izvrsnu predstavu ‘Baš ti, baš tu’ u režiji Brune Bebić.

Glumica Vanja Matujec glavna je junakinja ove monodrame u kojoj se prisjeća naizgled nevažnih situacija nastalih u njezinom stalnom nastojanju da prevlada usamljenost i odvjenost od svijeta. Osjeća se kao promatrač vlastite svakodnevice pa pokušava pronaći načine da se uklopi: odlazi na tečaj romantike, koketira sa ženskim prijateljstvom ili drži satove plivanja u vlastitoj kuhinji.

Nastala je prema zbirci pripovjedaka "No one belongs her more than you" i filmu "Me and You and Everyone We Know" Mirande July koja i glumi u filmu. Popularni film iz 2005. godine na Sundance film festivalu osvojio je Nagradu žirija, a na prestižnom festivalu u Cannesu odnio je Nagradu zlatna kamera.

Predstava je namijenjena svim dobnim skupinama, "od studenata do penzionera". A posebno onima senzibiliziranim za žensku problematiku današnjeg društva.

Iskren i otvoren pristup nedovoljno ozbiljno shvaćenom problemu usamljenosti nastoji potaknuti publiku na diskusiju i reakciju.

Više informacija o predstavi i kupnji ulaznica možete saznati na linku:
https://urania.hr/hr/events/miranda-july-monodrama-BAS-TI-BAS-TU-glumi-Vanja-Matujec/

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

BRUNA BEBIĆ, PREDSTAVA