Hrvatska

BOŽINOVIĆ: Istražujemo curenje podataka

Piše: PolitikaPlus/Hina

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović izjavio je u ponedjeljak kako USKOK, odnosno DORH i policija provode istražne radnje o curenju podataka u istrazi oko afere JANAF.

"Naravno da sam tražio i razgovor s Glavnim ravnateljem policije. Prema onome što sam doznao, policija skoro godinu dana u ovom konkretnom slučaju provodi svoje izvide, prikuplja dokaze, i taj je posao završen u onom trenutku kada se ocijeni da postoji dovoljan broj dokaza da se podnese prijava, ništa od toga nije iscurilo vani", rekao je Božinović gostujući u Dnevniku HRT-a.

Na pitanje traje li istraga o curenju informacija u tom posljednjem slučaju, Božinović je odgovorio potvrdno.

"Da, prema mojim informacijama USKOK, odnosno DORH i policija provode te radnje", kazao je ministar.

Komentirao je i trenutno stanje na hrvatskoj granici vezano za nezakonite prelaske granice.

"Najveći pritisak i pokušaj ilegalnog prelaska se odvija tijekom noći. Sinoć je bilo 200-300 pokušaja prelaska granice. U prvih osam mjeseci bilježimo više od 16.000. Još uvijek je za nekih 30 posto više nego što je bilo u istom razdoblju prošle godine", kazao je Božinović.

Dodao je da su u nepune tri godine povukli više od 200 milijuna eura europskih sredstava kako bi opremili granicu s raznim tehničkim sredstvima, a da policajci svako-noćno na granicama sprječavaju taj ilegalan prijelaz.

Po pitanju viznog režima između Sjedinjenih Američkih Država i Hrvatske, kazao je da je rvatska strana na tom putu napravila dosta i da nam je ostao još samo jedan uvjet.

"Nadamo se da ćemo do kraja fiskalne godine ostvariti uvjet za manje od tri posto odbijenih zahtjeva za vizu", zaključio je Božinović.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

POLICIJA, DORH