Crna kronika

"poduzimamo mjere traganja": Policajci zapucali u zrak: Pravosudnim policajcima u Splitu pobjegao pritvorenik

Čaleta je pravosudnim policajcima pobjegao kada su ga sa suda vodili prema službenom kombiju kojim je trebao biti vraćen u zatvor na Bilicama

Piše: PolitikaPlus/Hina

Splitskoj pravosudnoj policiji u srijedu je pobjegao pritvorenik s 'lisicama' na rukama, neslužbeno riječ je o Branimiru Čaleti, kojem je na Županijskom sudu počelo suđenje zbog ubojstva.

Čaleta je pravosudnim policajcima pobjegao kada su ga sa suda vodili prema službenom kombiju kojim je trebao biti vraćen u zatvor na Bilicama. Kako bi ga spriječili u bijegu pravosudni policajci su zapucali u zrak, no on je ipak utekao.

Policija je potvrdila događaj i rekla da je u 12,10 sati u splitskoj Gundulićevoj ulici muškarac koji se nalazio pod nadzorom pravosudnih policajaca pobjegao zbog čega "policija poduzima mjere traganja".

"Muškarac je odjeven u majicu kratkih rukava na plavo-bijele pruge, jeans hlače i tenisice. Visok je oko 180 centimetara i slabije je tjelesne građe", izvijestila je policija, moleći građane da ih ukoliko ugledaju bjegunca obavijeste na broj telefona 192.

Građani su, kako se doznaje, policiji dojavili da je viđen u blizini Turske kule, a na terenu je policija sa potražnim psima.

Odbjeglom Čaleti se sudi da je 2013. u Ukrajini ubio svoju trudnu djevojku, a na sudu je kazao da se osjeća krivim, ali ne na način na koji to tvrdi tužiteljstvo. Djevojku je, prema optužnici, ubio zbog ljubomore i kako bi je kaznio jer je zatrudnjela s drugim muškarcem. Brutalno ju je izudarao, najvjerojatnije čekićem, po glavi pri čemu je preminulo i njeno nerođeno dijete.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

zatvorenik, bijeg, policija, split