Hrvatska

izvanredna sjednica: U Saboru prisegnuo ministar Ivan Malenica

Malenica, koji se oporavio i vratio redovnim obvezama, prisegnuo je da će dužnost člana Vlade obnašati savjesno i časno, poštivati Ustav, zakone i pravni poredak, te se zalagati za svekoliki napredak Republike Hrvatsk

Piše: PolitikaPlus/Hina

Pred Hrvatskim saborom, koji se okupio na izvanrednom zasjedanju, u srijedu je prisegnuo ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica koji to nije učinio u srpnju s ostalim članovima Vlade jer je bio pozitivan na koronavirus.

Malenica, koji se oporavio i vratio redovnim obvezama, prisegnuo je da će dužnost člana Vlade obnašati savjesno i časno, poštivati Ustav, zakone i pravni poredak, te se zalagati za svekoliki napredak Republike Hrvatske.

Uz stroge epidemiološke mjere, Sabor je u srijedu počeo dvotjednu izvanrednu sjednicu čije je sazivanje zatražila Vlada kako bi Sabor čim prije donio zakon o obnovi zgrada oštećenih potresom na području Zagreba, Krapinsko-zagorske i Zagrebačke županije.

Glavne značajke konačnog teksta tog zakona, zastupnicima će predstaviti premijer Andrej Plenković.  

Kako bi se spriječila zaraza koronavirusom, od danas su u Sabornici zaštitne maske obveza, ne samo preporuka, u njoj je manji broj zastupnika, najviše ih može biti 41 plus predsjedavajući, zastupnici će glasovati iz tri dvorane, a bude li potrebe i na daljinu.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ivan malenica, sabor