Crna kronika

AKCIJA POLICIJE: Uhićene tri osobe iz Petrinje i Zagreba zbog droge i oružja

Temeljem naloga suda službenici PU sisačko-moslavačke i zagrebačke su izvršili pretrage doma i drugih prostorija te zemljišta kod 56-godišnjaka i 60-godišnjakinje s područja Petrinje i 44-godišnjaka s područja Zagreba.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Sisačko-moslavačka i zagrebačka policija su nakon višemjesečne krim istrage podnijeli kaznene prijave protiv troje hrvatskih državljana iz Petrinje i Zagreba zbog proizvodnje i trgovine drogom te posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja, priopćeno je u utorak.

Tijekom koordinirane složene krim istrage Policijske uprave sisačko-moslavačke u suradnji sa PU zagrebačkom, na području Petrinje i Zagreba pronađeno je i ukupno oduzeto 654 stabljika indijske konoplje, 8975 grama droge marihuana, 30 ml ekstrakta konoplje, ručna bomba, ručno izrađena cijev, spremnik i tromblonski nastavak za automatsku pušku, 99 komada raznog streljiva, 4492 grama duhana te predmeti i uređaji koji su služili za uzgoj droge, izvijestila je PU sisačko-moslavačka.

Temeljem naloga suda službenici PU sisačko-moslavačke i zagrebačke su izvršili pretrage doma i drugih prostorija te zemljišta kod 56-godišnjaka i 60-godišnjakinje s područja Petrinje i 44-godišnjaka s područja Zagreba.

Pri tom je na nekoliko nasada i unutar kuće kod 56-godišnjaka i 60-godišnjakinje pronađeno uzgojenih i namijenjenih za prodaju ukupno 204 stabljike indijske konoplje, visine od 30 do 275 cm, 1892 grama osušene droge marihuane, ručna bomba, ručno izrađena cijev, spremnik i tromblonski nastavak za automatsku pušku, 99 komada raznog streljiva i 4492 grama duhana.

Kod 44-godišnjaka s područja Zagreba pronađena su tri improvizirana laboratorija u kojima je uzgajao indijsku konoplju. Također je pronađeno ukupno 450 stabljika indijske konoplje, visine od 55 do 180 cm, 7093 grama osušene droge marihuane, 30 ml ekstrakta konoplje tipa droga marihuana te predmeti i uređaji koji su služili za uzgoj droge.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni 56-godišnjak je, uz kaznenu prijavu zbog kaznenih djela proizvodnje i prometa drogama, te nedopuštene trgovine i neovlaštenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari, predan pritvorskom nadzorniku PU sisačko-moslavačke.  Također je zbog prekršaja sukladno Zakonu o nabavi i posjedovanju oružja građana, podnijet Optužni prijedlog nadležnom Općinskom sudu.

Protiv osumnjičene 60-godišnjakinje je Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku podnijeta kaznena prijava zbog kaznenog djela proizvodnje i prometa drogama.

Zbog osnovane sumnje na kazneno djelo proizvodnje i prometa drogama, nakon dovršene krim istrage 44-godišnjak s područja Zagreba je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku zagrebačke PU.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

policija, droga