Svijet

ZASTRAŠUJUĆI ZLOČIN: Izrael potresla vijest o silovanju djevojke u kojemu je sudjelovalo 30 muškaraca

Piše: PolitikaPlus/Hina

Izrael je u petak potresla vijest o navodnom silovanju šesnaestogodišnjakinje u kojemu je sudjelovalo tridesetak muškaraca u hotelu u ljetovalištu Eilatu, na što je reagirao i državni vrh.

Djevojka je prošlog tjedna podnijela tužbu za grupno silovanje u kojemu je sudjelovalo 30 muškaraca, rekao je za agenciju France Presse glasnogovornik izraelske policije Micky Rosenfeld.

"Dvojica osumnjičenika uhićena su u vezi sa slučajem o kojemu je pokrenuta istraga i koji uključuje šesnaestogodišnjakinju u gradu na jugu zemlje", dodao je.

Incident je prošao gotovo nezapaženo dok mjesni tisak u četvrtak nije objavio da su muškarci čekali svoj red ispred hotelske sobe djevojke koja je bila pod utjecajem alkohola.

Već u četvrtak navečer u gradovima diljem zemlje, pa tako i u Tel Avivu i u Jeruzalemu, održali su se spontani prosvjedi u znak potpore djevojci i radi osude spolnog nasilja nad ženama.

U petak se održao skup u Haderi, odakle su osumnjičenici, na kojemu je sudjelovao gradonačelnik toga grada.

"Stanovnici su ogorčeni ovim događajem", rekao je Zvi Gendelman. "Ne želimo živjeti u takvom društvu", istaknuo je.

"To je strašno, nemam druge riječi! To nije samo zločin nad djevojkom, nego zločin nad čitavim čovječanstvom i moramo ga osuditi", komentirao je premijer Benjamin Netanyahu pozivajući da se "krivce privede pravdi".

Izraelski predsjednik Reuven Rivlin uputio je preko društvenih mreža pismo "mladeži" u kojemu osuđuje "strahote kojima se izvještava o grupnom silovanju u Eilatu".

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

SILOVANJE, IZRAEL