Hrvatska

Pokret za modernu Hrvatsku: Hrvatska zaslužuje bolje, građani zaslužuju više!

Oni koji 39 godina stvaraju probleme u RH ne mogu predstavljati njihovo rješenje...

Piše: PolitikaPlus

Pokret za modernu Hrvatsku održao je danas završnu tiskovnu konferenciju na kojoj je još jednom upozorio na 30-godišnje zaostajanje Hrvatske za modernim svijetom te još jednom upozorio da oni koji 39 godina stvaraju probleme u RH ne mogu predstavljati njihovo rješenje. Još jednom je pozvao građane da unatoč potresu, COVID-u i svim ostalim problemima izađu na izbore i glasuju za ljude Pokreta za modernu Hrvatsku.

Predsjednik Pokreta Damir Gašparović je istaknuo da svi u Hrvatskoj zaslužuju bolje, a posebno oni najugroženiji. Danas u Hrvatskoj nije lako biti niti radnik niti poduzetnik. I jedni i drugi zaslužuju rasterećenje plaća od svih mogućih poreznih nameta kako bi prvi bolje zarađivali, a drugi uspješnije poslovali.

Gašparović se posebno dotaknuo problema civilnih žrtava Domovinskog rata, čija su prava „regulirana“ zakonom iz Jugoslavije o žrtvama Drugog svjtskog rata. Naprosto je nevjerojatno i nedopustivo da ni nakon 30 godina Hrvatska nije donijela vlastiti zakon, iako je u tom nesretnom ratu poginulo 402 djece, a tisuće civila je teško ranjeno.

Bolja situacija nije niti s roditeljima njegovateljima djece s posebnim potrebama, čiji radno-pravni status nije riješen, a naknada im je povećana tek nakon 13 godina, i to pod pritiskom Pokreta za modernu Hrvatsku.

U fokusu interesa Pokreta su i umirovljenici, o čijim mizernim mirovinama „svi sve znaju“, ali nitko ništa ne pokukšava popraviti. Stoga Pokret namjerava  mirovine dizati po stopi od 5% svake iduće godine.

Damir Jelenski, nositelj liste Pokreta za modernu Hrvatsku u 1. Izbornoj jedinici istaknuo je da se nada da su građani svjesni da je budućnost demokracije  u ideji da političari novog kova slušaju narod te da se provodi besplatna referendumska demokracija. Nacija bi imala veliku korist, kad bi se to provelo u djelo što prije. Jelenski je pozvao građane da izađu na izbore i da glasuju za Hrvatsku sretnih ljudi.

Ella Delač, mlada magistra komunikologije, druga na listi Pokreta u Vl. Izbornoj jedinici, istaknula je da mladi u Hrvatskoj imaju sve manje izbora – ostati ili otići. Kriza s COVID-19 virusom mladima je dodatno otežala život, novih poslova je malo, plaće su u slobodnom padu, a šanse da se osamostale još su manje.

No unatoč svemu tome Ella Delač ih je pozvala da ostanu u Hrvatskoj i da joj se priključe u Pokretu

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

izbori, Pokret za modernu Hrvatsku, damir gašparović