Zagreb

ZAGREB: Na Jarunu od 1. srpnja festival pokretne gastronomije Zagreb Food Truck

Piše: PolitikaPlus

Ni par dana nakon završetka uličnog festivala gastronomije i glazbe Gastro Music, u Zagrebu će od 1. do 5. srpnja ljubitelji dobre hrane, pića i zabave ponovo doći na svoje na 1. festivalu pokretne gastronomije Zagreb Food Truck, koji će se održati na jarunskom jezeru.

Prvi Zagreb Food Truck festival na Jarunu će se održavati na livadi pokraj kluba Aquarius, gdje će se parkirati i kamioni različitih veličina i oblika, iz kojih će odabranu hranu i pića nuditi desetak ugostiteljskih objekata i tvrtki.

"Riječ je o jedinstvenom festivalu, jer su se do sada tzv. food truckovi tj. kamioni s hranom pojavljivali tek tu i tamo po glazbenim i festivalima hrane, ali nikada ih nije bilo toliko na istom mjestu", poručuje uoči festivala ispred organizatora Adnan Memedović-Medo, najavljujući da će u sklopu festivala biti organizirani i glazbeni nastupi uživo u večernjim satima.

Sva dnevna i noćna događanja uz koncerte i nastupe DJ-eva te dječje radionice na Zagreb Food Truck festivalu su, kako kaže, besplatni za posjetitelje, a radno vrijeme Festivala je radnim danom od 16 sati do ponoći, a za vikend od 10 sati ujutro do ponoći.

Food Truck festival slijedi netom nakon završenog prvog post-korona uličnog festivala u Zagrebu Gastro Music, kojeg je od 19. do 28. lipnja organizirala tvrtka S2 Group, okupivši u zagrebačkom parku Zrinjevac ponudu nekoliko ugostitelja, pivara i drugih.

"Zadovoljni smo odazivom posjetitelja u svih deset dana festivala, što je i njima vjerujemo kao i nama organizatorima te ugostiteljima i glazbenicima koji su nastupali donijelo dašak nade, veselja i optimizma u centar našeg potresom oštećenog Zagreba", kaže direktorica tog festivala Suzy Josipović-Redžepagić.

Ističe pritom i da su se ugostitelji s obzirom da im je to bio 'prvi izlazak' iz svojih objekata za festival i posebno pripremili, ponudivši u Zagrebu prvi puta neke globalno poznate street food formate i specijalitete, poput zapečenih tacosa, grilanih wrapova i drugog, kao i tradicionalna zagrebačka jela prilagođena uličnoj konzumaciji.

Slično se očekuje i od Zagreb Food Truck festivala, čiji organizatori također vjeruju u dobru posjećenost.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

HRANA, ZAGRB, JARUN