Hrvatska

BERNARDIĆ: Kad Slavonija krenene aprijed, krenut će i cijela Hrvatska

Piše: PolitikaPlus/Hina

Predsjednik SDP-a i lider RESTART koalicije Davor Bernardić danas, 20. svibnja boravi u Vukovarsko-srijemskoj županiji te je u Vukovaru održao konferenciju za medije. Naglasio je kako ga žalosti iseljavanje iz Slavonije, Baranje i Srijema te je podsjetio kako je u posljednjem mandatu HDZ-ove Vlade iz Hrvatske iselilo 150 tisuća ljudi.

“Nije glavni problem to što su otišli, glavni problem je taj što mnogi od njih ne razmišljaju ni da se vrate. To je pitanje za sve nas. Zato je program SDP-a i naših koalicijskih partnera RESTART baziran na tome da je Hrvatskoj potreban novi početak, da se mnoge stvari u našoj zemlji moraju suštinski promijeniti kako bi imali šansu krenuti naprijed. Ljudi ovdje nisu zaslužili živjeti u siromaštvu. Svjesni smo da kad Slavonija krene naprijed, da će krenuti i cijela Hrvatska. Vukovar ima budućnost, Slavonija ima budućnost, Hrvatska ima budućnost”, kazao je Bernardić te je istaknuo kako je program RESTART koalicije fokusiran na revitaliziranje poljoprivrede. 

Predsjednik vukovarskog SDP-a Željko Sabo ustvrdio je kako mediji revno prenose vijesti iz Vukovara, no da postoji jedna zabrinjavajuća tema o kojoj se ne govori.

“U gradu Vukovaru imamo više policajaca nego građana koji šetaju po Vukovaru. To se nije dogodilo ni nakon našeg povratka nakon završetka procesa mirne reintegracije. Da li je to ono što građani Vukovara žele, da li je to dobar preduvjet za razvoj gospodarstva, da li će to vratiti sve one mlade obitelji koje su otišle iz Vukovara i Vukovarsko-srijemske županije i Hrvatske? Ili ćemo doći u tu situaciju da građani Hrvatske, naše županije pa i grada Vukovara, kroz moguće političke promjene, o kojima će oni odlučivati, uzmu sudbinu u svoje ruke? I stoga ćemo mi ponuditi određene programe koji će sigurno dati određenu sigurnost u razvoju naše županije, ali i drugih gradova, općina i naše Hrvatske”, rekao je Sabo.

Gradonačelnik Nove Gradiške Vinko Grgić, ujedno i SDP-ov koordinator za V. izbornu jedinicu podsjetio je na mnoge uspješne projekte koji su u Novoj Gradiški napravljeni otkako je SDP preuzeo vlast. Smatra kako je taj put i put uspjeha za cijelu Hrvatsku.

“Danas smo jedan od rijetkih gradova po povećanom proračunu , smanjili smo nezaposlenost duplo, vodeći smo grad po konzumiranju europskih fondova, vratili smo ljudima vjeru. Zato smo i u ovu utrku na nacionalnoj razini krenuli da vratimo ljudima nadu, što je najvažnije, jer danas ulazimo u jedno razdoblje političkih poruka. Neki će pričati o vjerodostojnosti pa ćemo shvatiti da ta vjerodostojnost ne postoji. Neki će pričati o domoljublju, ustvari – ostat će koristoljublje, neki će pričati o reformama. Koje su to reforme na nacionalnoj razini provedene zadnje četiri godine? Zato odavde poručujemo da se prepoznajemo, ne po velikim riječima nego po djelima. Držimo do naše domovine, držimo do naše Slavonije. Tu smo, da pokažemo ljudima da znamo, da možemo i da želimo”, zaključio je Grgić.  

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

davor bernardić, hrvatska, slavonija, sdp