Hrvatska

KRKA: Nacionalni park Krka od ponedjeljka otvoren za posjetitelje

Piše: PolitikaPlus/Hina

Nacionalni park Krka od ponedjeljka, 11. svibnja bit će ponovno otvoren za posjetitelje, po promotivnoj cijeni ulaznica od 50 kuna za odrasle i 25 kuna za djecu i mlade.

Iz NP-a su u srijedu priopćili kako se individualni posjetitelji mogu kretati pješke i biciklima te uživati u svim prirodnim vrijednostima i kulturnopovijesnim bogatstvima parka, a ugostiteljski će objekti biti otvoreni u skladu s preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Navode kako će promotivne cijene nakon gotovo dvomjesečne stanke u parku vrijediti za razdoblje do 18. lipnja, a individualni posjetitelji imat će priliku otkriti čari hrvatske prirodne i kulturne baštine koje čuva područje NP-a Krka.

Ističu da su u razdoblju bez posjetitelja zaposlenici NP-a dodatno uredili područje Parka i njegove sadržaje te su pripremnim aktivnostima osigurali poštivanje preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Tako su posjetiteljima na raspolaganju svi prezentacijski centri i sadržaji, suvenirnice, kao i ugostiteljski objekti na Roškom slapu i Lozovcu, uz nužno poštivanje svih epidemioloških mjera koje su na snazi.

Ulazak u zatvorene prostorije dozvoljen je određenom broju posjetitelja u isto vrijeme, uz prethodno dezinficiranje ruku i potplata dezinfekcijskim sredstvom koje će biti na raspolaganju uz same ulaze u zatvorene prostorije Parka.

Do postupnog uspostavljanja usluga prijevoza brodovima (16. svibnja.), do Skradinskog buka kao posljednje i najduže sedrene barijere na rijeci Krki te jednog od najneobičnijih i najljepših krajobraza NP-a, posjetitelji će moći doći autobusom.

Tamo mogu stići i šetnjom poučno-pješačkom stazom dužine 875 metara iz Lozovca ili šetnjom, odnosno bicikliranjem u dužini od četiri kilometra iz Skradina.

Radno vrijeme Skradinskog buka je od 9 do 19 sati, a lokaliteta na srednjem i gornjem toku od 10 do 18 sati.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

nacionalni park, krk