Kultura

SLIKE: U podne počinje dobrotvorna aukcija slika kutinskih slikara

FOTO: Ilustracija
Piše: PolitikaPlus/Hina

Aukcija 11 slika, koje je doniralo deset kutinskih umjetnika s ciljem da se prikupe sredstva za nabavu aparata potrebnih Domu zdravlja Kutina, počinje u utorak u podne i trajat će do podneva, 23. travnja.

Ponuđene slike su različitih tehnika i veličina, u ponudi je akrilik na platnu, suhi pastel, akvarel, lavirani tuš, ulje na platnu, i kombinirana tehnika, navodi se na mrežnim stranicama Grada Kutine gdje se sve slike mogu vidjeti.

 Svoje su radove ponudili Želimir Šiško (Zima na izmaku), Dunja Koruga (Žena), Lidija Veliki-Vukas (Pogled), Juraj Mihalke (Crkvena ulica u Kutini-1, trijem i Crkvena ulica u Kutini-2, drvored ), Mladen Mitar (Buket), Jadranka Del Ponte (Iz Moslavačke gore), Cecilija Mihalić (Hortenzije) te akademske slikarice Zvjezdana Mihalke (Mrtva priroda) i Mateja Vukelić (Čekanje slobode).

Početna cijena slika je od 450 do tisuću kuna, koliko stoji ulje na platnu Mateje Vukelić.

 Grad Kutina poziva sve koji mogu da sudjeluju u toj jedinstvenoj aukciji i tako pomognu Domu zdravlja, a za uzvrat dobiju sliku koja će ih podsjećati na zajedništvo koje su pokazali u ovim teškim vremenima.

Svi koji odluče sudjelovati u aukciji, sve informacije i trenutne cijene mogu dobiti na broj mobitela 091 903 7045 Dragan Krnjić

Aukcija će trajati 10 dana i završiti će 23. travnja točno u podne.

 Najniža ponuđena cijena slike može biti 50 kuna na početnu cijenu.

 Po završetku aukcije, kupac će dobiti broj računa Doma zdravlja na koji će uplatiti izlicitiranu cijenu, i sa tom uplatnicom podići djelo u Domu zdravlja Kutina.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

SLIKA, AUKCIJA, SLIKE