Zagreb

Stojak (HNS): Prazne gradske stanove dati onima koji su ostali bez domova

Piše: PolitikaPlus/Hina

Predsjednik zagrebačkog HNS-a i gradski zastupnik Tomislav Stojak u srijedu je od gradonačelnika Milana Bandića i Zagrebačkog holdinga zatražio da pripreme popis gradskih stanova u koje se mogu useliti sugrađani koji su ostali bez domova nakon potresa.

"Zagrebački HNS traži od gradonačelnika da, zajedno s izradom hitnog rebalansa gradskog proračuna i konkretnih mjera za obnovu Zagreba, pripremi i detaljan popis svih stanova kojima je vlasnik Grad Zagreb, uključujući i Zagrebački holding, a koji se mogu žurno dati na korištenje građanima Zagreba koji su nakon potresa ostali bez domova", istaknuo je u priopćenju Stojak.

Naveo je da Grad Zagreb kao vlasnik upravlja s 4886 svojih stanova, te s još 1878 stanova u naselju Sopnica-Jelkovec i 310 stanova u stambenom naselju Podbrežje, a kojima je vlasnik Zagrebački holding.

"U ovome trenutku, nakon što su u potresu deseci i deseci naših sugrađana ostali bez svojih stanova i kuća, bilo da su im toliko uništeni da su nepodesni za daljnje stanovanje ili privremeno ne smiju koristiti zbog nesigurnosti, očekujem od gradonačelnika da zajedno s izradom hitnog rebalansa gradskog proračun i detaljne revizije svih planiranih programa, kako bi se na razini grada osiguralo što je moguće više financijskih sredstava za obnovu Zagreba, obavezno pripremi i detaljan popis i prijedlog gradskih stanova koje će staviti na raspolaganje i korištenje svim našim ugroženim sugrađanima.“, rekao je Stojak.

"Gradonačelnik Zagreba u svakome trenutku mora pokazivati odgovornost i razboritost, pogotovo sada, te svojim prijedlozima i odlukama iskazati razumijevanje za tešku situaciju u kojoj se našli mnogi Zagrepčani i grad kojem je na čelu. Očekujem od njega da sve gradske stanove koje je moguće stavi na raspolaganje i korištenje sugrađanima koji su ostali bez svojih domova", poručio je Stojak.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ZAGREB, STANOVI, POTRES