Hrvatska

Udruga "Korana": Jamstvena pravila moraju biti jednaka za sve potrošače

Piše: PolitikaPlus/Hina

Udruga za zaštitu potrošača „Korana“ pozvala je u utorak Državni inspektorat da nađe način da se trgovci i servisi raznih uređaja prisile na ravnopravnost u jamstvenim pravima za sve potrošače, bez obzira kupuju li robu s odbitkom PDV-a ili ne, te jesu li informatički pismeni ili nisu.

Karlovačka Udruga "Korana" u priopćenju navodi  kako stalno dobiva pritužbe potrošača koji su kupili razne uređaje uz  R1 račun, za odbitak PDV-a, da u servisu ne mogu iskoristiti jamstvo za otklanjanje kvara na uređaja "s izlikom da jamstvo ne vrijedi za uređaje koji su kupljeni putem R1 računa".

Druga vrsta prigovora „Korani“ je da potrošači koji ne koriste Internet, uglavnom stariji potrošači, ne mogu produljiti trajanje jamstva, jer nisu informatički opremljeni, pošto se produljenje jamstva može realizirati isključivo registriranjem na internetskoj stranici proizvođača određenog uređaja.

Smatramo da je ovakva situacija nedopustiva i da svi potrošači kod kupnje istog uređaja moraju biti u istoj situaciji bez obzira na dob i informatičku pismenost ili opremljenost, poručje se u priopćenju, koje je potpisala predsjednica Udruge "Korana" Marina Novaković Matanić.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ZAŠTITA POTROŠAČA, KORANA, UDRUGA