Hrvatska

EPIDEMIJA: Potvrđen drugi slučaj zaraze koronavirusom u Hrvatskoj. Petnaestak zaposlenika HEP-a s posla vraćeni kući

Piše: PolitikaPlus

10:50 U splitskoj bolnici od srijede su preventivno zabranjeni posjeti na svim odjelima, na oba lokaliteta Firule i Križine, doznaje se u ravnateljstvu bolnice.

"Da, točno je da smo od danas zbog preventivnih mjera, odnosno zbog gripe i koronavirusa, odlučili ne dopuštati posjete bolesnicima. Ta mjera će na snazi ostati do daljnjega", rekli su Hini iz KBC-a Split.

Takva odluka vodstva splitske bolnice je očekivana s obzirom da je gripa na svom vrhuncu, ali i zato što su u Hrvatskoj zabilježena dva slučaja zaraze koronavirusom u Zagrebu.

10:35 iz HEP-a su potvrdili da je zaražen njihov zaposlenik. "Možemo potvrditi da je jedna od osoba kod koje je potvrđena zaraza koronavirusom zaposlenik s radnim mjestom na lokaciji sjedišta HEP grupe u Zagrebu. Taj zaposlenik već jučer nije bio na poslu, a danas je 15-ak zaposlenika za koje se pretpostavlja da su bili u bliskom kontaktu sa zaraženim, obaviješteno da ne dolaze na posao ili su vraćeni s posla.

08:46 Nakon što su Hrvatska, Austrija i Švicarska u utorak izvijestile o prvim slučajevima koronavirusa koji je najvjerojatnije prenesen iz Italije, i Alžir i Brazil izvijestili su o prvim mogućim slučajevima prijenosa bolesti iz Italije.
 
8:14 - Kako javlja Jutarnji list i brat zaraženog mladića je pozitivan na koronavirus. Nalaz njegove djevojke koja je također pregledana negativan je na koronavirus te ona nije zaražena. Ministar Vili Beroš potvrdio je drugi slučaj.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

KORONAVIRUS