Zagreb

WHO THE F*** IS BIBA?: Kazališni hit na Dan žena u Lisinskom sa čak dvije izvedbe

Piše: PolitikaPlus

Nakon više od 10.000 oduševljenih gledatelja, Slavko Sobin i Petra Kurtela u poznatoj komediji „WHO THE F*** IS BIBA?“ u Lisinskom će na Dan žena, 8. ožujka, pred publiku stati čak dva puta! Naš popularni glumac Slavko Sobin otkrio nam je što to za njega znači.

Kako je igrati u predstavi koju je do sada pogledalo čak toliko gledatelja, njih više od 10.000?

Sobin: Ma to je veliki gušt! Vidjeti tolike ljude da dolaze, smiju se s nama, osjećaju svaku emociju, a onda odlaze sa smiješkom na licu iz kazališta – to je glumcu glavna hrana, sve te reakcije i pljesak koji redovito prekida i samu predstavu. I onda još znati da se ova naša draga dramatična komedija smjestila u srca više od 10.000 ljudi, nemam riječi, neka nam ih još nekoliko puta toliko!

Sljedeća izvedba u Lisinskom je posebna, na Dan žena...

Sobin: I to ne jedna, nego dvije! Na pozornici će to onda biti malo više dan moje kolegice Petre Kurtele, ali neću se dati, neće joj sa mnom biti lako haha. Drago mi je da naše dame u publici očito žele provesti taj lijepi dan s nama pa smo odlučili odigrati dvije izvedbe jer karte jednostavno planu i jedna nije dovoljna s obzirom na potražnju. A i to nam je samo poticaj da s još većim guštom igramo. Poseban dan, potrudit ćemo se onda da i izvedba bude posebna.

Nakon toliko odigranih „Biba“, imaš li isti osjećaj kad izađeš pred publiku kao na početku?

Sobin: Predstavu igramo već godinu dana, ali skoro nijedna izvedba nije bila ista. Uvijek te iznenadi neka reakcija publike, prostor, okolnosti... Tako da uvijek dolazim na pozornicu s nekim novim osjećajem, ali i odgovornošću za sve te ljude koji su tamo sjeli i imaju pravo od mene dobiti najbolje što im mogu dati. E to su čari ovog glumačkog poziva i zato moraš biti zaljubljen u to što radiš, prigrliti svaku novu situaciju pa je onda i poseban osjećaj kad 'izvučeš' neku reakciju ili smijeh tamo gdje ga do tada nije bilo. Kad se ugase svjetla u publici i krene glazba, onda je to neki moj svijet, u njemu sam doma.

Što ti donosi budućnost?

Sobin: Nitko nikad ne zna što donosi sutra haha, možda nas u glavu pogodi neki meteor, a možda nam se ostvare i neki planovi. A ja ih uvijek imam toliko da ih je teško sve ostvariti. Dugo sam čekao neku dobru ulogu na filmu, a ove godine mi jedan izlazi a dva snimam. Tako da mogu reći da se mojih pet minuta lagano pretvara u deset. Bit će tu još nekih drugih snimanja, ljeti ću pobjeći daleko od svijeta na neki zasluženi odmor, a smiješi se i nešto novo za kazalište. Tu biste me mogli gledati u nekoj potpuno drukčijoj ulozi, ali ne smijem previše otkrivati... Ali za početak, u planu mi je odigrati posebnu izvedbu „Bibe“ za Dan žena, nadam se da se vidimo u Lisinskom!

 

„Najbolja predstava ikad!“, „Odlična predstava, zabavna duhovita i tako stvarna!“ „Obavezno pogledajte!“, „Nipošto ne propuštajte!“ – sve su to komentari oduševljenih preko deset tisuća gledatelja predstave „WHO THE F*** IS BIBA?“.

 

Protekle godine tisuće gledatelja hrlile su u Lisinski pogledati ovu hit komediju, a uslijedila je i turneja po cijeloj Hrvatskoj. Split na Tvrđavi Gripe i u Lori – prepuna gledališta! HNK Zadar –ispunjeno do posljednjeg mjesta! Bol, Sutivan, Pula, Postira, Biograd, Đurđevac, Slavonski Brod, Velika Gorica... –  i uvijek se tražila karta više!

 

A sada u 2020. ponovo u Zagrebu U LISINSKOM – nemojte propustiti vrhunske glumce Slavka Sobina i Petru Kurtelu u hit komediji zbog koje komentari oduševljene publike pljušte na sve strane.

 

Nakon rasprodane izvedbe za Valentinovo, na Dan žena, 8. ožujka donosimo smo čak dvije izvedbe – u 18 i 20 sati. Ugrabite priliku i uživajte u predstavi autora Igora Weidlicha, u režiji Borisa Kovačevića i organizaciji B GLAD Produkcije i Lisinskog. U predstavi u kojoj se mnogi prepoznaju, salve smijeha odzvanjaju dvoranama, a padne i koja suza.

 

Međusobne svađe i optuživanja, poljupci, čak i striptiz dio su ove hit predstave. Petra i Slavko utjelovili su Saru i Antu koji su završili kod bračne savjetnice samo dva tjedna nakon svadbe. Na planirani medeni mjesec na Palma de Mallorcu nisu išli, a u pokušaju reanimiranja svježeg bračnog statusa morali su pretresti vlastitu intimu, ‘grijehe’ svojih kumova, neke bivše ljubavi i prokleto dugu listu uzvanika.

 

Pridružite se svima onima koji su uživali u ovoj predstavi i na vrijeme osigurajte ulaznicu. Ne propustite priliku na prigodni Dan Žena! Uostalom – jedino ćete tako saznati whothe f**k isBiba?

 

Ulaznice po cijeni od 80 kn mogu se kupiti na blagajni Lisinskog ili online na www.ulaznice.hr.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

DAN ŽENA, PREDSTAVA, LISINSKI, KAZALIŠTE