Zagreb

Stanari su u subotu pronašli tijelo djevojke zamotane u tepih: Sva se naježim kada se sjetim buke koja je možda prethodila njezinoj smrti...

Piše: PolitikaPlus/Hina

U zagrebačkom naselju Sopot stanari su u subotu pronašli tijelo djevojke zamotane u tepih, piše u nedjelju Večernji list.

"Inače nas probudi lavež pasa, ljudi koji prodaju krumpir i zelje, a jutros su to bile sirene, buka i lupanje policajaca na vrata", kazala je stanarka Zemljakove ulice u zagrebačkom Sopotu gdje je jučer oko šest sati na stubama ispred ulaza u podrum jedan od stanara pronašao beživotno tijelo mlade i tamnokose žene omotane u tepih. Odmah je pozvao hitnu pomoć, a u 7,30 policija je već ogradila teren i započela kriminalističko istraživanje, navodi dnevnik.

"Sva se naježim kada se sjetim buke koja je možda prethodila njezinoj smrti. Dvojica muškaraca su se oko pet sati glasno prepirala, odjekivalo je cijelom zgradom. Nakon toga se čuo ženski vrisak i sljedeće što znam, ispred nekadašnjeg skloništa iz vremena Domovinskog rata pronađena je mrtva djevojka", prepričala je Sopoćanka.

O kome je točno riječ još se ne zna, ali kako nagađaju stanari, u pitanju bi mogla biti studentica koja je samo slučajna žrtva.

"Mislim da bi se dosad već znalo da se radi o nekom od stalnih stanara. Sopot je kao malo selo i svi sve znaju. Ako je to netko tko živi ovdje, vjerojatno je studentica jer se one stalno izmjenjuju", ističu tamošnji stanovnici.

Uzrok smrti još se ne zna. Da je riječ o prirodnoj smrti, kaže predsjednik gradske četvrti Novi Zagreb – istok Milenko Arapović, policija bi to najvjerojatnije odmah potvrdila. "Kako se sve dogodilo u sumnjivim okolnostima, istraga će potrajati", kaže Arapović. 

Kako neslužbeno doznaju, na tijelu djevojke nije bilo otvorenih ozljeda.

"Zgrozim se od pomisli da ju je možda netko zadavio. Strah nas je sve. Povukli smo se u stanove i ne izlazimo. Inače je ovdje mnogo življe, pogotovo kada je sunčan dan", kaže stanarka s prvog kata zgrade ispred koje je pronađeno tijelo. Policija je, dodaje, obilazila stanove ispitujući stanare jesu li vidjeli što sumnjivo, a raspitivali su se i je li netko čuo da počinitelji vuku tepih ulicom, donosi Večernji list.


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

policija, poginuli