Zagreb

ILIJAŠ: HDZ ostaje pri svojim amandmanima o GUP-u

Piše: PolitikaPlus/Hina

Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Kazimir Ilijaš izjavio je u ponedjeljak da HDZ, unatoč tome što je zagrebački gradonačelnik odbio njihovih preostalih 11 amandmana na Generalni urbanistički plan Zagreba, oni ostaju pri svojim amandmanima jer su, kako je rekao, doneseni u skladu sa statutom i poslovnikom.

"Zaprimili smo zaključak u kojem je navedeno da naši amandmani nisu prošli određenu proceduru. Kad bi tome bilo tako, onda svi amandmani ne bi imali smisla, oni se mogu podnijeti do zaključenja rasprave. Mi ostajemo pri svojim amandmanima, oni su doneseni u skladu sa statutom i poslovnikom", rekao je Ilijaš novinarima u pauzi sjednice Gradske skupštine.

Ponovio je i da će njihova podrška GUP-u ovisiti o tome kako će proći njihovi amandmani. Ako ih podrže Bandićevi zastupnici, onda će i oni podržati GUP. U protivnom, neće ga podržati, što su istaknuli i ranije.

"Ostajemo pri svojim amandmanima i to je naš konačni stav. Što se tiče drugih opcija koje uključuju povlačenje GUP-a sa sjednice, do toga može doći, to je stvar svakog kluba. Ali to morate pitati njih, naš je stav poznat", rekao je Ilijaš.

Tvrdi i da ih nitko iz vrha stranke nije nazvao ili im dao upute kako bi trebali glasati u slučaju da amandmani budu odbijeni.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

KAZIMIR, ILIJAŠ, HDZ