Zagreb

Mikulić o GUP-u: Sve što nije bilo predmet javne rasprave neće imati moju podršku

Piše: PolitikaPlus/Hina

Predsjednik zagrebačkog HDZ-a Andrija Mikulić izjavio je u subotu uoči sjednice šireg Predsjedništva koje raspravlja o Generalnom urbanističkom planu (GUP) Zagreba, na kojeg je HDZ podnio 15 amandmana, da sve što nije bilo predmetom javne rasprave neće imati njegovu podršku.

Zagrebački HDZ danas održava sjednicu šireg Predsjedništva o zagrebačkom GUP-u. Trebali bi odlučiti kako će glasati o ukupno 86 amandmana podnesenih na izmjene i dopune zagrebačkog GUP-a. Na sjednici zagrebačke Gradske skupštine u četvrtak HDZ je podnio 15 amandmana Bandićeva Stranka rada i solidarnosti podnijela  je 65 amandmana, a zagrebački gradonačelnik Milan Bandić šest. Amandmani su uvršteni na dnevni red, a sjednica zagrebačke Gradske skupštine nastavlja se u ponedjeljak, 10. veljače raspravom o podnesenim amandmanima

Upitan o HDZ-ovim amandmanima na GUP, Mikulić je novinarima izjavio da HDZ, kao stranka, ima niz stručnjaka iz područja prostornog uređenja. "Danas u 9 sati zasjedao je naš stručni odbor vezano za prostorno uređenje. Svi zajedno smo pisali amandmane, došli su kao prijedlozi s terena. Na razini grada smo ih uobličili", rekao je Mikulić.

Dodaje da ga nije iznenadila "poplavom" amandmana.  Ne želi nagađati hoće li ili neće amandmani na zagrebački GUP proći.

"Ne bih htio nagađati. Sve ono što nije bilo predmetom javne rasprave, moju podršku neće imati", kazao je

Upitan o predstojećim unutarstranačkim izborima u HDZ-u, Mikulić je rekao kako očekuje da će ojačati HDZ, da bi se što bolje pripremili za parlamentarne izbore koji su im najvažniji.

"Očekujem da svi izađemo jači, da se možemo bolje pripremiti za parlamentarne izbore. Uvijek je dobro da dođe do određenih promjena, novih ideja, novih ljudi, da svi zajedno nakon izbora stisnemo jedni drugima ruku, tko god pobijedio. Najbitnije je naše zajedništvo i sinergija", rekao je predsjednik zagrebačkog HDZ-a Mikulić.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

andrija mikulić, hdz