Zagreb

KAZALIŠTE: Kerempuhova predstava "Traži se novi suprug" izvedbom 12. siječnja obilježava jubilarnu 100. izvedbu

Piše: PolitikaPlus

Predstava Mire Gavrana "Traži se novi suprug" Satiričkog kazališta Kerempuh u režiji Željka Königsknechta, koji je tom komedijom proslavio 35. obljetnicu svog umjetničkog djelovanja u Kerempuhu, obilježit će u nedjelju 12. siječnja svoju jubilarnu 100. izvedbu.

Predstava koju je od premijerne izvedbe 21. siječnja 2017. do danas pogledalo više od 32 tisuće gledatelja na matičnoj sceni te više od pet tisuća na gostovanjima i festivalima diljem Hrvatske i susjednih zemalja, nakon tri godine izvođenja i dalje puni dvorane uvijek praćena iskrenim smijehom i ovacijama, ističu iz Kerempuha.

"Miro Gavran u ovom djelu s izrazitim simpatijama oslikava prepoznatljive junake naše svakodnevice koji nastoje ostvariti svoje snove i ambicije", dodaju.

"Traži se novi suprug" neobični je spoj komedije karaktera i komedije situacije te pruža brojne mogućnosti glumcima za stvaranje atraktivnih likova.

Središnji je lik udovica koja odluči pomoću tarot karata i novinskog oglasa pronaći novog muža koji bi trebao zadovoljiti idealne, dakle, nemoguće kriterije. Istodobno, njezin prvi susjed, usamljeni neženja, odlučuje se napokon oženiti. Da bi osvojio njezino srce dosjeti se zamoliti za pomoć prijatelja iz djetinjstva, kojega nagovori da se javi na oglas i odglumi nekoliko prosaca koji će biti jedan gori od drugog.

U predstavi igraju Željko Königsknecht, Anita Matić Delić i Damir Poljičak. Osim režije, Königsknecht potpisuje i dramaturgiju, kostimografkinja je Tanja Rodd, scenografkinja Nina Mia Čikeš, glazbu je osmislio Mario Mirković, a svjetlo oblikovala Vesna Kolarec.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

KEREMPUH, KAZALIŠTE