Hrvatska

NAKON NAPADA: Sterling isključen iz reprezentacije zbog sukoba s Gomezom

Piše: PolitikaPlus

Napadač Manchester Cityja Raheem Sterling isključen je iz reprezentacije Engleske uoči kvalifikacijskog susreta za Euro 2020. protiv Crne Gore zbog napada na suigrača Joea Gomeza, potvrdio je Engleski nogometni savez. 

Sterling je u reprezentativnom  trening kampu fizički napao Gomeza dva dana nakon što je Liverpool sa 3-1 pobijedio City kada su baš njih dvojica sukobila na terenu u završnkci utakmice. 

Engleski izbornik Gareth Southgate je izjavio da klupsko rivalstvo ne smije biti iznad interesa reprezentacije. 

"Jedan od najvećih izazova za nas je bio da prevladamo rivalstvo iz klubova u reprezentaciji. Nažalost, emocije od nedjeljne utakmice su još uvijek svježe. Sada je najvažnije da se fokusiramo na Crnu Goru", rekao je Southagate. 

Nakon incidenta oglasio se i Sterling na svom Instagram profilu kazavši kako nikada nije bio sklon incidentima, ali da su ga sada svladale emocije. "Joe i ja smo razmijenili neke riječi i moramo nastaviti dalje. Poznato je da u sportu ima puno emocija i ja moram priznati da su me svladale", napisao je Sterling. dodavši kako su on i Gomez sada "dobri". 

Nije poznato hoće li zvijezda Cityja biti u sastavu Engleske za zadnju utakmicu kvalifikacija protiv Kosova. "Tri lava" su vodeća reprezentacija u kvalifikacijskoj skupini A, s tri boda prednosti ispred Češke i četiri ispred Kosova. 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

NOGOMET, ENGLESKA, Raheem Sterling