Zagreb

Mikulić: Sva pitanja riješit ćemo unutar HDZ-a, unutar obitelji

Piše: PolitikaPlus/Hina

Šef zagrebačkog HDZ-a i glavni državni inspektor Andrija Mikulić poručio je u četvrtak, odgovarajući na medijske napise o "zahuktavanju rata za zagrebački HDZ", da će se sva sporna pitanja unutar stranke tamo i rješavati, kao u obitelji.

"Sve i sva pitanja koja imamo unutar HDZ-a riješavat ćemo unutar HDZ-a, unutar obitelji", kazao je Mikulić novinarima na Markovu trgu upitan kakvi su odnosi između njega i predsjednika zagrebačke Skupštine Drage Prgometa, s obzirom na medijske napise da komuniciraju isključivo putem pisama.

Kako navodi Jutarnji list, dopis koji je Prgomet nedavno uputio Mikuliću dijelom je i uvertira za prošlotjedna zbivanja u gradskom HDZ-u. Tada je, podsjeća Jutarnji list, na sjednici Predsjedništva zagrebačkog HDZ-a s rezultatom dvanaest naprema nula za šefa Kluba HDZ-a u Skupštini izabran Ivan Kujundžić, što je poslije potvrdio i Gradski odbor, iako su šef HDZ-a Andrej Plenković i njegov krug na tom mjestu željeli vidjeti Mislava Hermana.

Prgomet u dijelu pisma spominje upravo taj izbor, a šefa zagrebačkog HDZ-a proziva i za neodržavanje sastanaka te da se odluke ne donose u skladu sa Statutom.

Prema informacijama iz HDZ-a, Prgomet i Mikulić još se nisu sreli, no dnevnik doznaje da je Mikulić ovih dana Prgometu uputio odgovor na pismo.

U tom odgovoru navodno je Prgometa prozvao za samovolju te ga optužio da bez konzultacija s Gradskim odborom kao izaslanike Skupštine imenuje članove koji nisu iz HDZ-a.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

andrija mikulić