Sport

BOKS: Hrgoviću prijeti dvogodišnja suspenzija ako nastupi na OI

Piše: PolitikaPlus/Hina

Hrvatskom boksaču Filipu Hrgoviću prijeti dvogodišnja suspenzija ukoliko idućeg ljeta nastupi na olimpijskim igrama u Tokiju.

Naime, World Boxing Council (WBC), jedna od četiri najjače boksačke organizacije, je na 57. Kongresu u Cancunu potvrdila odluku da će svaki profesionalni boksač koji nastupi u Tokiju biti suspendiran na dvije godine i bit će skinut s WBC-ova rankinga.

"Mi u WBC-u nemamo drugi dnevni red osim zaštite boksera," kazao je predsjednik te organizacije Mauricio Sulaiman koji je već početkom listopada nagovijestio ovakvu odluku.

"Profesionalni i olimpijski boks su potpuno različiti, to su dva sporta. Smatramo da otvaranje olimpijskog boksa na taj način vrlo rizično za fizički integritet boksača," dodao je.

Sulaiman je najavio kako će WBC poslati pismo Međunarodnom olimpijskom odboru (MOO) u kojem će detaljno objasniti svoju odluku, dodavši kako je Kongres u Cancunu pokazao kako jača jedinstvo u svijetu boksa.

Predsjednik WBA-a Gilberto Mendoza i predsjednik WBO-a Paco Valcarcel prisustvovali su konvenciji u Cancunu i očekuje se kako će povući isti potez kao i WBC.

Najbolji hrvatski boksač Filip Hrgović je na posljednjim olimpijskim igrama u Rio de Janeiru osvojio brončanu medalju, a trenutačno drži WBC-ovu Internacionalnu titulu.

Iduću borbu Hrgović će imati 7. prosinca u Ryadu protiv Erica Moline, a biot će to jedna od uvodnih borbi u revanšu između Andyja Ruiza Jr. i Anthonyja Joshue.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

BOKS