Hrvatska

11 nekretnina i milijune na štednji: Radmanova imovinska kartica 'najteža' među karticama novih ministara

Piše: PolitikaPlus

Novi ministri koji su došli u velikoj rekonstrukciji Vlade u srpnju predali su svoju imovinsku karticu Povjerenstvu za sprječavanje sukoba interesa, a zasigurno je najzanimljivija je ona novog ministra vanjskih i europskih poslova - Gordana Grlića-Radmana

Nove podatke i brojne nekretnine danas je ministar Grlić-Radman komentirao i novinarima: "Upravo zbog znatiželje i transparentnosti ja sam točno 30 dana radio na tome sa stručnjacima, odvjetnicima, da bude sve kako je propisano. Nemam ništa za kriti, sve je u mojoj imovinskoj kartici. Ako želite sve tamo možete vidjeti. Povjerenstvo je kazalo da je sve u redu. Mislim da će moja kartica biti puno manja nakon što više ne budem ministar."

Nekretnine: Kuća u Zagrebu od 9 milijuna kuna

Evo što mu sve stoji u imovinskoj kartici. Kuća s okućnicom ukupne površine 1866 metara kvadratnih u Zagrebu vrijedna je čak devet milijuna i 280 tisuća kuna, a Grlić-Radman je njezin suvlasnik zajedno sa suprugom.

Ministar je vlasnik kuće s okućnicom u Stubičkim Toplicama površine 1574 kvadrata vrijednosti 601 tisuću kuna i  šume u Stubičkim Toplicama površine 10147 kvadrata koju je stekao darovnim ugovorom. Na isti način stekao je livadu u Stubičkim toplicama površine 1105 kvadrata vrijednosti 8400 kuna, kao i šumu u Stubičkim toplicama površine 201 kvadrata. 

Suvlasnik je kuće s okućnicom u Privlaki površine 909 kvadrata vrijednosti 766 tisuća kuna, stečenu darovnim ugovorom. U imovinskoj kartici upisan je i kao vlasnik trećine građevinskog zemljišta u Privlaci vrijednog 298 tisuća kuna, te stana vrijednog pola milijuna kuna površine sto kvadrata u Crikvenici. 

Gordan Grlić-Radman u Zagrebu posjeduje i stan 51 kvadratnog metra vrijednosti 954 tisuće kuna kojeg je stekao darovnim ugovorom, dok su on i supruga suvlasnici stana 147 kvadrata u Zagrebu kojeg su kupili vlastitim kapitalom vrijednosti dva milijuna i 720 tisuća kuna.  

Njegova supruga je vlasnica stana od 100 kvadrata u Baškoj vodi koji je stečen darovnim ugovorom. 

Najbogatiji ministar

U imovinskoj kartici Gordan Grlić-Radman prijavio je i vlasništvo nad 1419 dionica tvrtke Agroproteinka d.d. čija je pojedinačna vrijednost 2630 kuna. Zbog obnašanja dužnosti dionice je prenio na fizičku osobu.  

Grlić-Radman prijavio je u svojoj imovinskoj kartici i dva BMW-a: model X5 3.0 D iz 2016., vrijednog 380 tisuća kuna i BMW-a 430 XD iz 2017., vrijednog 280 tisuća kuna. Oba automobila kupio je vlastitim sredstvima. 

Novi ministar među pokretninama prijavio je i IWC-ov sat vrijedan 30 tisuća kuna marke IWC.  Na štednoj knjižici ima milijun i 152 tisuće eura, koliko je dobio što darovnim ugovorom, što od prodaje imovine i primitaka od nesamostalnog rada.

Ukupna vrijednost imovine Grlića-Radmana i supruge iznosi oko 28,5 milijuna kuna, čime je on najbogatiji ministar Plenkovićeve vlade, navodi tportal.

 

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

Gordan Grlić Radman, imovinska kartica