Svijet

WASHINGTON: Trump najavio forum s vodećim tehnološkim kompanijama

Piše: PolitikaPlus/Hina

Bijela kuća ugostit će susret vodećih tehnoloških kompanija tijekom narednih tjedana, najavio je u četvrtak američki predsjednik Donald Trump, napadajući društvene mreže zbog navodne pristranosti protiv konzervativaca.

Trump je najavio susret, čiji su detalji nepoznati, na forumu o društvenim mrežama u Washingtonu, na kojoj su sudjelovali istaknuti konzervativni aktivisti, te obećao da će istražiti zakonodavne mogućnosti da "zaštiti slobodu govora".

Mreže poput Twittera i Facebooka oštro odbacuju tvrdnju da su politički pristrane.

"Visoka tehnologija ne smije cenzurirati glasove Amerikanaca", rekao je Trump.

Američki predsjednik pohvalio je na skupu vlastite vještine na društvenim mrežama, no naglasio je da je cenzuriran na Twitteru, njegovoj omiljenoj mreži.

"Svjedočio sam tome. To je bilo poput svemirskog broda kada bih stavio nešto lijepo", kazao je Trump o svojim objavama na Twitteru, te dodao da želi privući nove pratitelje istim ritmom kojim je to činio prije te da je prosljeđivanje njegovih objava sporadično.

Trump se također dotaknuo svojih pravopisnih pogrešaka na Twitteru te optužio medije za preuveličavanje problema. 

"Zapravo sam jako vješt u pravopisu, ali prsti nisu jednako dobri kao mozak", rekao je.

Facebook je otkrio da nije pozvan na forum, a Twitter i Reddit odbili su komentirati skup. Google nije odgovorio na upit. 

Trump je u četvrtak, prije foruma, na Twitteru napao neke medijske tvrtke i tradicionalne novinske kuće, napisavši da "lažne vijesti nisu toliko moćne kao društvene mreže" pa je kritizirao "nepravdu" koju provode neke od tih velikih kompanija. 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

donald trump, sad, kompanije