Hrvatska

U PRIPREMI 200 DOGAĐANJA: Počelo zvjezdano ljeto u Karlovcu

Piše: PolitikaPlus

Tradicionalnom povorkom Karlovačke građanske garde, karlovačkih mažoretkinja i Puhačkog orkestra grada Karlovca te podizanjem karlovačkog barjaka – simbola prošlosti i budućnosti, službeno je započelo Zvjezdano ljeto 2019., a otvorenim ga je i proglasio predsjednik Gradskog vijeća Matija Furač.

Nakon svečanog otvorenja povorka je krenula prema Banijanskom mostu, na kojem se odvijao pravi sportski dvoboj dviju gradskih četvrti – Banije i Gaze. I ove godine Gažani su uvjerljivo pobijedili Banijance u već tradicionalnom povlačenju užeta, dok su Banijanci odnijeli pobjedu u nogometnoj utakmici.

Spektakularnim vatrometom i vatrenim performansom te paljenjem krijesova, upućen i je najljepši pozdrav ljetu. Prije koncerta večeri – nastupa grupe Zabranjeno pušenje, posjetitelji su uživali u odličnim svirkama karlovačkih bendova – grupe Nos Tress i Black&White.
Čiji krijes je ove godine bio bolji, ostavite ćemo na prosudbu posjetiteljima. Za nas su obje gradske četvrti pobjednici.

Zvjezdano ljeto donosi u Karlovac tri tjedna prave rođendanske atmosfere, a posjetitelji će moći uživati u više od 200 programa. Sve informacije o nadolazećim aktivnostima pratite putem web stranice Zvjezdano ljeto te putem društvenih mreža manifestacije.

Budi među zvijezdama! Vidimo se u Karlovcu!

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

karlovac, zvkezdano nebo