Hrvatska

Pokret za modernu Hrvatsku: Hrvatska jednostavno ne smije izgubiti sljedećih pet godina!

Pozivamo mlade hrvatske građane koji je HDZ-SDP-ovska politika raselila, da baš u inat izađu na ove izbore! Jer njihovo ne, glas je za one koji su ih iz ove prekrasne zemlje otjerali!

Piše: PolitikaPlus

Pokret za modernu Hrvatsku održao  je danas u Zagrebu tiskovnu konferenciju na kojoj su kandidati s list za EU parlament govorili o ciljevima koje Hrvatska u idućem petogodišnjem mandatu mora ostvariti.

Damir Gašparović, predsjednik Pokreta za modernu Hrvatsku istaknuo je da Hrvatska jednostavno ne smije izgubiti sljedećih pet godina. U proteklih pet godina u Europskom parlamentu za hrvatske građane nije se dogodilo ništa. Čak nije niti korišten hrvatski jezik na što naši zastupnici imaju puno pravo. Nije vođena aktivna politika koja bi osigurala rast standarda i povećanje zaposlenosti hrvatskih građana. Najvećim uspjehom proglašeno je „pravo“ na jednaku nutellu kao u Njemačkoj što predstavlja uvredu zdravom razumu!

Pokret za modernu Hrvatsku namjerava djelovati na način da se u idućem petogodišnjem mandatu osigura financiranje i izgradi nizinska pruga od Rijeke do mađarske granice te obnovi europski željeznički koridor 10 od slovenske do srpske granice. Brzina na obje pruge mora dostizati 240 km/h što bi predstavljalo ogroman iskorak i donijelo milijune tona tereta na te koridore i osigurali ekonomski profit državi i radna mjesta hrvatskim građanima.

Damir Mihelić upozorio je da u idućih pet godina moramo apsolutno zaštititi naš okoliš i naše poljoprivredno zemljište koje mora ostati naše – u rukama naših građana. Budućnost Hrvatske mora počivati na zdravoj hrani, čistoj vodi, čistom moru i zdravom okolišu. Stoga sva planirana odlagališta otpada u čijoj izradi katastrofalno kasnimo moraju biti u potpunosti dovršena u idućem petogodišnjem periodu.

Mirjana Mihelja, inače sindikalna aktivistica, istaknula je da se dosadašnji model korištenja europskih fondova za zapošljavanje hrvatskih građana pokazao potpuno promašenim. Stoga u idućih pet godina sredstva moramo koristiti kao izvor kreiranja kvalitetnih, trajnih i dobro plaćenih radnih mjesta. Dosadašnje prosipanje milijardi kuna eurospkih sredstava predstvalja još jedan od gorkih promašaja na štetu hrvatskih građana.

Damir Gašparović je na kraju pozvao stotine tisuća mladih hrvatskih građana koji je HDZ-SDP-ovska politika raselila od Dublina i Corka, Londona i Bruxellesa, Hamburga i Stutgartta, Frankfurta i Munchena, Praga i Bratislave, Beča, Graza i Leibnitza, Berna, Zuricha i Geneve do Milana, Torina i Rima da baš u inat izađu i na ove izbore! Jer njihovo ne glasanje glas je za one koji su ih iz ove prekrasne zemlje otjerali!

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

damir gašparović, pokret za modernu hrvatsku