Zagreb

U subotu u Maloj sceni: Zagrebačka premijera predstave "Kradljivci vremena"

Piše: PolitikaPlus/Hina

Zagrebačko kazalište Mala scena najavljuje, u subotu 4. svibnja, zagrebačku premijeru predstave "Kradljivci vremena" redateljice Ines Škuflić Horvat, čija je praizvedba bila 28. travnja u Pakracu, koja se bavi pitanjem što se događa s onima koji se nađu u Zemlji zaborava.

"Zemlja zaborava mjesto je gdje stoluje Gospodarica vremena, koja uz pomoć svojih kradljivaca ima moć preraspoređivati vrijeme tako da ga nekima oduzima, a drugima daje. Oni koji se ne pronađu niti u jednoj od te dvije kategorije, završe kao zaboravljeni, tj. kradljivci vremena", stoji u najavi.

Priča prati najnoviju stanovnicu Zemlje zaborava Zitu koja tek upoznaje taj neobični novi svijet, i otkriva kako i zašto se tamo stvari događaju. "Je li taj svijet održiv, što se sprema Gospodarici i kradljivcima te, konačno, što sve to znači za ljude u ovom našem, stvarnom svijetu, pokazat će - predstava?", dodaje se.

Glume mladi polaznici dramskih radionica iz Pakraca i Daruvara, prema čijim je improvizacijama predstava i nastala. Umjetničko vodstvo i autorski tim predstave čine redateljica Ines Škuflić Horvat i dramaturginja Maja Sviben iz Teatra Tirena, kostimograf Leo Vukelić i scenografkinja Ida Loher.

Predstava je namijenjena mladima od 13 godina naviše, a ulaz na zagrebačku premijeru predstave je slobodan.

Predstava je nastala u sklopu projekta "Glumim, dakle jesam!" kazališta Male scene i Teatra Tirena. Cilj projekta je razvijanje socijalnih i kreativnih vještina te jačanje samopouzdanja kroz umjetničko/kreativne radionice u svrhu prevencije antisocijalnog ponašanja. Mladi u dobi od 15 do 25 godina imali su priliku sudjelovati u nizu dramskih radionica kao što su radionice dramaturgije, režije, fizičkog teatra te glasa i govora, radionica cirkuskih vještina, likovnih radionica odnosno na radionicama scenografije, kostimografije, izrade rekvizita i grafičkih materijala te na lutkarskim radionicama.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

mala scena, kazalište, predstava