Svijet

Mar-a-Lago: U Trumpovom odmaralištu uhićena Kineskinja, imala je USB sa štetnim softverom

Piše: PolitikaPlus/Hina

Kineskinja koja je prošla kontrolne točke u ljetovalištu predsjednika Donalda Trumpa Mar-a-Lago na Floridi noseći USB memoriju sa "štetnim" softwareom uhićena je u subotu zato što je ušla na zaštićeni posjed i dala lažne izjave službenicima, prema sudskom podnesku. 

Dokumenti koje je u ponedjeljak podnijela tajna služba na okružnom sudu u južnom okrugu Floride kažu kako je kratko nakon podneva Yujing Zhang prišla agentu tajne službe zaduženom za nadzor posjetitelja Mar-a-Lagu tražeći da uđe u klub.

Zhang je pokazala dvije kineske putovnice s njezinom fotografijom i rekla kako želi ići na bazen. Agenti tajne službe nisu u početku mogli naći njezino ime na popisu onih koji mogu ući na posjed, prema izjavi tajne službe podnesene sudu.

Upravitelj kluba je rekao kako je muškarac po imenu Zhang član kluba i mada Yujing Zhang nije jasno odgovorila je li to njezin otac, izjava tajne službe kaže kako su je službenici ljetovališta pustili na posjed pretpostavljajući da je ona u rodbinskim odnosima s članom.

Osoblje ljetovališta je postalo sumnjičavo nakon što je Zhang izgleda Zhang imala problema objasniti zašto je u posjetu Mar-a-Lagu, kaže izjava.

Zhang je u početku tvrdila kako je tamo zbog skupa kojeg priređuje Kinesko-američka udruga Ujedinjenih naroda, ali osoblje je utvrdilo da takav događaj nije planiran.

Recepcioner je potom kontaktirao osoblje tajne službe koje je ispitivalo Zhang i zaključilo da nema "bilo kakvu legitimnu dokumentaciju" koja bi ju ovlastila da uđe u Mar-a-Lago, prema podnesku.

Nakon što su je priveli istražitelji su našli kod Zhang četiri mobitela, laptop, vanjski tvrdi disk i USB memoriju, navodi se u sudskom podnesku tajne službe. Prvo pretraživanje USB-a utvrdilo je da sadrži "štetni software", rekla je tajna služba.

U sudskom podnesku u utorak javni branitelj koji zastupa Zhang rekao je kako se ona pozvala na svoje pravo na šutnju.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

donald trump, kineskinja, Mar-a-Lago