Zagreb

RADOVI: Sanacija novozagrebačkih ulica

Piše: PolitikaPlus

Rano jutros gradonačelnik Milan Bandić pustio je u promet Sajmišnu cestu na dijelu od Tišinske do ulice Karla Metikoša gdje su obavljeni radovi sanacije kolnika koji su započeli 18. ožujka.
Prema riječima Hasana Đonbića iz Zagrebačkih cesta  obnovljeno je 2000m ceste, na što je utrošeno 3000 t asfalta koji je postavljen u dva sloja. Obnovljena je horizontalna signalizacija, dok će vertikalna biti napravljena bez ležećih policajaca. Za radove je utrošeno oko 2,8 mil kuna.

Također, jutros su započeli i radovi na 950m Sarajevske ceste, od Vatikanske do ulice Draganići.
Gradonačelnik je napomenuo kako je ovo samo privremeno rješenje, jer će se za 1,5 do 2 godine napraviti puni profil Sarajevske koja će se preko Ranžirnog kolodvora spojiti na Zagrebačku obilaznicu i brzu cestu za Sisak. Vrijednost radova, koji će trajati 10ak dana, je 1,7 mil kuna.
Predsjednik Vijeća Gradske četvrti Novi Zagreb – istok Milenko Arapović je dodao kako Sarajevska u ovakvom stanju nije bila održiva, a pogotovo zato jer je jedna od najprometnijih u ovom dijelu grada. 

U Svetoj Klari kreće obnova Ulice Kralji. Za par dana ova će ulica, koja vodi prema školi, biti asfaltirana i postavit će se ležeći policajci, rekao je gradonačelnik. Riječ je o radovima na 150 metara, vrijednosti oko 250 tisuća kuna.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

grad zagreb, radovi