Zagreb

MIKULIĆ: HDZ podržava osnivanje društva Sportski objekti, nema prodaje objekata

Piše: PolitikaPlus/Hina

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Andrija Mikulić (HDZ) u četvrtak je u stanci skupštinske sjednice izjavio novinarima da prijedlog osnivanja društva Sportski objekti ima podršku Kluba gradskih zastupnika HDZ-a jer je dobiveno jamstvo da neće biti prodaje dijelova tog društva.

"Tražili smo dodatne garancije vezano za osnivanje Sportskih objekata, društva s ograničenom odgovornošću", rekao je Mikulić istaknuvši kako su u HDZ-u inzistirali da umjesto pet članova Uprave budu tri člana, te da se javno u obrazloženju kaže da nema namjere prodaje.

"Ako eventualno netko drugi dođe na ideju prodati nešto od društva Sportski objekti, morat će dobiti suglasnost Skupštine", naglasio je Mikulić. 

Na upit je li gradonačelnik Milan Bandić trebao detaljnije izvijestiti javnost o razgovorima s potencijanim investitorima za projekt "Grad u gradu" Mikulić je odgovorio kako Gradska skupština, zastupnici i cijela zagrebačka i hrvatska javnost moraju dobiti informacije o takvom projektu. 

"Nisam primijetio da se išta počelo po tom pitanju dešavati, kada projekt uđe u neku ozbiljniju fazu, onda moramo dobiti informacije i vjerujem da ćemo ih dobiti", istaknuo je Mikulić.

Poručio je i kako on nije protiv toga "da napravimo iskorak u Zagrebu", jer sada nije zadovoljavajuće stanje na površini od 1,1 milijun četvornih metara, gdje bi trebao niknuti "Grad u gradu".

"Ne znam zašto se javlja tolika fama oko toga hoće li se na tom dijelu Zagreba nešto raditi ili ne. Pa živimo u europskoj metropoli, apsolutno sam za to da moderniziramo taj dio grada Zagreba", kaže Mikulić.

Nadam se da smo napokon uspjeli pokrenuti projekt "Zagreb na Savi", kojim će se kvalitetnije oplemeniti rijeka i život na rijeci koja prolazi de facto kroz centar grada. Ne treba bježati od toga da imamo sve više mostova koji povezuju dvije obale, poručio je.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

GRADSKA SKUPŠTINA, ANDRIJA MIKULIĆ