Hrvatska

Školski odbor odbio smijeniti ravnatelja škole u Zadru: Ministrica Divjak - Ja ću pokrenuti postupak razrješenja...

Piše: PolitikaPlus

Minstrica znanosti i obrazovanja najavila je da će pokrenuti postupak razrješenja ravnatelja Ekonomsko-birotehničke i trgovačke škole u Zadru Joze Dragića. Jučer je školski odbor jednoglasno odbio prijedlog prosvjetne inspekcije da ga se smijeni zbog propusta u radu.

"Prosvjetna inspekcija nedvojbeno je ustvrdila propuste škole i ravnatelja u segmentu prevencije nasilja i odgojnog segmenta. Svatko mora preuzeti svoj dio odgovornosti. Žalosti me što školski odbor nije postupio prema prijedlogu inspekcije. Ja ću pokrenuti postupak razrješenja", rekla je ministrica. 

Na pitanje je li odluka donesena pod pritiskom javnosti, ministrica je kazala kako slučajevi nasilja u školi nisu od jučer.

"Treba paziti kako se ti slučajevi prikazuju u medijima, pogotovo kad je riječ o maloljetnicima", rekla je Ministrica.

Borba protiv nasilja u školama prioritet je Ministarstva, a u njoj trebaju sudjelovati prvenstveno škole, odnosno ravnatelji, zatim osnivači, a na koncu i samo Ministarstvo, te dati sve od sebe kako bi se iskorijenilo nasilje u učionicama koje ne možemo i ne smijemo relativizirati i ignorirati. Svatko treba preuzeti dio odgovornosti za rješavanje nasilja u društvu koje počinje prevencijom vršnjačkog nasilja u školama. BD

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

djeca, ravnatelj škole, blaženka divjak, obrazovanje