Regija

Dragičević - sklonio sam se na sigurno: Dodik i policija me žele ubiti

Piše: PolitikaPlus/Hina

Davor Dragičević, otac mladića Davida čija smrt u Banjoj Luci u ožujku prošle godine još nije razjašnjena, izjavio je u srijedu da se sklonio na sigurno jer ga Milorad Dodik i policija Republike Srpske (RS) žele ubiti. 

Po prvi puta od 30. prosinca kada je nestao nakon što je policija silom rastjerala prosvjede pripadnika skupine "Pravda za Davida", Dragičević se pojavio se u programu regionalne televizije N1 i poručio kako nije pobjegao nego se sklonio kako ne bi bio ubijen.

Ustvrdio je da njegovu likvidaciju želi politički i policijski vrh u RS-au.

"Mene hoće ubiti (Milorad) Dodik, (Dragan) Lukač i čitav MUP Republike Srpske. A snage imam i upornosti imam. Obećao sam svom djetetu na grobu'', kazao je Dragičević potvrdivši kako planira izmjestiti posmrtne ostatke svog sina s banjolučkog groblja gdje je pokopan i prenijeti ih u Austriju.

Nije želio otkriti lokaciju na kojoj se nalazi kazavi samo kako je na sigurnome i da je tu kao slobodan čovjek.

Najavio je kako će i u BiH i u inozemstvu nastaviti svoju borbu za istinu o tome što se dogodilo njegovu sinu.

Garađnima BiH je poručio kako im je vrijeme da se probude jer žive u državi u kojoj nitko nije siguran i u kojoj im svatko može ubiti dijete a da za to ne odgovara.

Od kraja prošle godine policija u Banoj Luci nikome ne dopušta zadržavanje na središnjem gradskom trgu gdje su se prije toga mjesecima svakodnevno okupljali prijatelji obitelji Dragičević te brojni građani koji su Davora i njegovu bivšu suprugu Suzanu podržavali u nastojanjima da prisile pravosuđe i policiju u RS da napokon rasvijetle okolnosti Davidove smrti.

Svi oni vjeruju kako je David zapravo ubijen a da je policija tu činjenicu temeljem političkog naloga pokušala prikriti te zaštiti počinitelje. 

Davor Dragičević je te optužbe ponovio i u srijedu ističući kako postoje jasni dokazi da je David ubijen a da "zločinci i ubojice" u vrhu policije RS kriju počinitelje.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

Davor dragičević, banja luka