Hrvatska

PROMETNA NESREĆA: Srbijanski vozač kombijem punim migranata bježao od policije i prouzročio prometnu nesreću

Piše: PolitikaPlus/Hina

Srbijanski državljanin (25) vozeći kombi pun ilegalnih migranata u subotu je kod prometnog čvora Orehovica, na riječkoj zaobilaznici, uzrokovao prometnu nesreću, pokušao pobjeći i izgurati policijsko vozilo s kolnika, doznaje se iz Policijske uprave primorsko-goranske.

Nesreća se dogodila jutros oko 8 sati. Kombi vozilom austrijskih registracijskih oznaka upravljao je iz smjera Čavli u smjeru čvora Draga 25-godišnji državljanin Srbije, koji se nije zaustavio na znakove hrvatske policije te je, prema dosadašnjim saznanjima, pokušao izgurati policijsko vozilo s kolnika.  Pri tom se kombi vozilo, u kojem je prevozio 13 ilegalnih migranata, prevrnulo.

Policijskim očevidom je utvrđeno da  je 25-godišnjak kombi vozilom upravljao neprilagođenom brzinom, po mokrom kolniku, zbog čega je došlo do prevrtanja vozila. 

U kombi vozilu, registriranom za pet osoba, Srbijanski državljanin je nezakonito prevozio 13 stranih državljana, koji, kao ni vozač, nisu ozlijeđeni, navode iz PU primorsko-goranske. 

Policija je privela vozača i putnike iz kombija, za koje mediji navode da je riječ o migrantima, te provodi kriminalističko istraživanje radi utvrđivanja svih okolnosti događaja i protupravnih radnji. 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

MIGRANTI, POLICIJA, SRBIN