Hrvatska

PROMETNA U BARANJI: Prilikom pretjecanja poginuo 32-godišnji vozač

Piše: PolitikaPlus

U sudaru dva automobila u petak kasno uvečer u baranjskom mjestu Švajcarnica poginuo je 32-godišnji vozač, a 20-godišnji vozač drugog automobila je ozlijeđen, izvijestila je u subotu osječko-baranjska Policijska uprava.

Teška prometna nesreća dogodila se u petak oko 22,25 sata u ulici Dragutina Tadijanovića kada je 32-godišnjak osobnim automobilom pretjecao drugo vozilo, ali je pri povratku u svoju prometnu traku udario u prednji dio osobnog automobila kojeg je pretjecao.

Od udara vozilo, kojim je upravljao 32-godišnjak, sletjelo je s kolnika, udarilo u ograde obližnjih kuća te na kraju u stablo, gdje se zaustavilo, a vozač je od zadobivenih ozljeda poginuo na mjestu nesreće.

Drugo vozilo, kojim je upravljao 20- godiišnji vozač također je sletjelo s kolnika, udarilo u ograde kuća, a vozač je ozlijeđen.

Očevid je obavljen, a tijelo 32-godišnjaka bit će prevezeno u osječki Klinički bolnički centar (KBC) radi obdukcije.

Iz policije vozače pozivaju na oprez i pridržavanje svih prometnih pravila te podsjećaju da zimsko računanje vremena započinje u nedjelju, u noći s 27. na 28. listopada, kad prema Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, vozači na motornom vozilu za vrijeme vožnje danju moraju imati upaljena dnevna ili kratka svjetla.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

PROMETNA, SUDAR, POLICIJA