Tvrtke

SASTANAK: Plenković s predsjednikom Uprave Ine Fasimonom o budućnosti te strateške kompanije

Piše: PolitikaPlus

Predsjednik Vlade Andrej Plenković održao je prvi sastanak s novim predsjednikom Uprave INA-e d.d Sándorom  Fasimonom. Uz predsjednika Vlade bio je ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić.

Predsjednik Uprave INA-e prezentirao je financijski položaj, vanjsko okruženje, ključne izazove te poslovne planove INA-e.

Predsjednik Vlade naglasio je da je INA za Hrvatsku strateška nacionalna kompanija. Istaknuo je kako su održiv sustav proizvodnje nafte i plina, obnova rezervi, širenje poslovanja te moderni rafinerijski sustav prioriteti Vlade.

Vlada očekuje da INA postane još važniji akter gospodarskog rasta Hrvatske, koji će jamčiti energetsku sigurnost i osigurati visoku razinu zaposlenosti u ovom sektoru.

Bilo je riječi i o budućnosti kutinske Petrokemije. Predsjednik Vlade kazao je da u sljedećih nekoliko tjedana očekuje suglasnost Europske komisije oko pitanja dokapitalizacije. Dodao je da je povjerenica Europske komisije za tržišno natjecanje Margrethe Vestager tijekom boravka u Hrvatskoj izrazila zadovoljstvo naporima Vlade oko dovršetka procesa dokapitalizacije kutinske Petrokemije na tržišnim principima, s ciljem održivosti poslovanja i nastavka proizvodnje.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

INA, ANDREJ PLENKOVIĆ